Nu e nevoie de diploma, pun la vrajeala faza cu studiile doar tu platesti pentru a obtine permisul si daca ar fi adevarat putini s-ar inscrie deoarece nivelul celor care o sa aiba studii minime va scadea in fiecare an. Vreo 2 luni si ceva te tine, eu am avut bataie de cap in jur de 7 luni si ceva cu subcategoriile pentru vehicule de mare tonaj. C, C+E si D.
De acord cu Spetnaz. Pregatirea nu dureaza 6 luni sau 10 luni... asta depinde de cat de abila esti si cat de repede inveti sa tii colacul in mana. Cand simti ca esti pregatita poti sa ii spui instructorului sa te programeze pentru examenul auto.
Cat despre partea cu 10 clase este o mare vrajeala. Poti sa nu ai nici un fel de studiu, important este sa stii sa citesti si sa poti retine.
Eu nu sunt din Iasi asa ca la intrebarea asta nu te pot ajuta.
Multa bafta.
Va mulumesc mult la amandoi! in legatura cu scoala am facut doar 9 clase pentru ca am plecat la munca in Italia unde sunt si acum, cat despre condus avem masina noastra si fac conducere tot timpul acasa.
Pai in cazul tau este si mai simplu. Daca nu esti in Romania poti obtine permisul mai usor. La noi sunt tot felul de chestii si chestionare... balarii. Acolo doar te intreaba cateva semne si te baga la condus. Este mult mai usor. Nu trebuie decat sa ai foaia precum ca esti emigrant in Italia adica sogiorno daca nu ma insel.
Numai bine.
Si inca ceva. ca sa ai sogiorno trebuie sa fi lucrat o perioada cu carte de munca. Altfel nu iti poti face actele.
Buna,eu nu lucrez aici stau cu fetita acasa doar sotul lucreaza deci nu am acte, din pacate ai inteles gresit tu eu am scris in primul mesaj ca vreau sa dau de permis in Iasi, eu vin in martie acasa oricum iti multumesc mult ca mi-ai raspuns, de acea te mai intreb ceva nu sti daca fac procura aici e valabila in Ro? am fetita de 2 ani si ca sa ma intorc inapoi in It imi trebuie procura semntata de sotul meu deci facuta in It?
Procura trebuie facuta in tara sau pe statul in care te aflii la momentul actual. Nuici unul dintre voi nu are voie sa paraseasca tara impreuna cu copii fara acordul celuilalt parinte. Nu conteaza unde te aflii.
O zi cat mai placuta.
Pai tocmai asta am zis sotul face procura acum inainte sa merg in Romania dar cand ma intorc inapoi in Italia e valabila procura facuta in Italia? eu am auzit ceva precum ca procura facuta in Italia trebuie tradusa la tribunal in Ro.cred ca team zapacit
Nu este nici o problema. Nu ma deranjaza.
Pai in cazul acesta va trebui sa faci 2 procuri:
1)una in limba italiana pentru a parasi statul italian
2) una in limba romana pentru a putea veni inapoi
Procurile pe ambele limbi le poti face acolo in Italia. Este cam in jur de 10 euro daca nu ma insel per procura.
Orice tara are dreptul de a te intoarce inapoi daca statul decide ca nu intelege procura. Este lege data.
O zi cat mai placuta.
Ok mersi mult, m-am interesat mai bine si trebuie sa merg la consulatul romaniei din Milano pentru procura
TudorFox întreabă:
anonim_4396 întreabă: