| Tudor_2273 a întrebat:

Buna,

Am o mare nelamurire. Planuiesc sa imi achizitionez o masina SH in perioada urmatoare si nu am nici o idee cum trebuie se decurga tranzactia pentru ca nu am mai achizitionat pana acum (personal) nici o masina. Si nu prea am cu cine sa merg care sa stie (din pacate)

Cei care cumparati autovehicule Sh des spuneti-mi si mie va rog o lista de urmat (check list, daca ar fi sa ii dau un nume).ce acte trebuie sa primesc, cum procedez daca masina e adusa din strainatate si nu e inmatriculata in tara ...etc

RAR-ul se face cu vanzatorul alaturi?(in sensul ca poate vad acolo probleme cu seria).

Cum ar trebui sa decurga procesul vanzare cumparare? (mai pe scurt)

Multumesc pentru indrumari!

Răspuns Câştigător
| AgathaRo a răspuns:

La cumpararea unui vechicul neinmatriculat iti da : Carte identitate vechicul (CIV), talon si factura.
Cand faci tranzactia verifica seria motorului si a sasiului.Restul te ocupi tu : rar, impozite, fisc si politie. Pentru orice caz poti pastra numarul de telefon al vanzatorului.

4 răspunsuri:
| Tudor_2273 explică:

Aaa...am uitat un detaliu foarte important. masina urmeaza sa o cumpar din Bucuresti si sa o conduc pana in Arad. (si nu are nici numere rosii)

| Tudor_2273 explică:

Check list nu play list dar ma rog happy... Official Cambrige Test (iti recomand)

| viotedy a răspuns:

Pune-l pe vanzator sati-o aduca la arad si faci actele acolo, daca se codeste inseamna ca ceva nu e in regula.verifica cu atentie inainte de a da banii seriile, sa nu aiba decupaje sau suduri in apropierea lor.

| tudorviorel a răspuns:

Daca este o masina cu numere straine verifica la fisc cit este taxa, apoi du-te intr un srvis auto autorizat si fai o verificare amanuntita, roaga-i pe cei de acolo sa verifice seriile, sau poti apela la serviciile unui expert auto casesti anunturi pe net bafta