| andresmessi1987 a întrebat:

am si eu o intrebare...ma gandesc la afaceri cu masini, piese auto. Deci daca am o masina (sau mai multe) pe care dau 2000 de euro, apoi vreau sa o dezmembrez, pot sa iau mai multi bani pe piese decat am dat initial pe ea? as dori niste explicatii in legatura cu functionarea acestei,, afaceri" va rog, in ansamblu

3 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Da, dar afacerea trebuie demarata cu bani multi pentru a mai putea intra pe piata pentru ca sunt foarte mari, sunt parcuri de dezmembrari facute pe 4 hectare langa Bucuresti, Timisoara, Craiova, Iasi si Constanta. Devine rentabila daca ai un tir propriu cu trailer pentru minim 6 masini daca nu chiar 8, sa aduci masini din Anglia cu volan pe dreapta pentru ca sunt foarte ieftine, sa le dezmembrezi, si sa le dai mai departe. In general firmele de taxi apeleaza mult. Si privatii dar firmele mari de taxi iau aproape zi de zi de la parcuri piese, sau cei cu flote mari de masini, exista firme cu peste 1500 de masini si de acolo vin comenzile serioase, daca nu ai cel putin 200 de modele, dar indicat ar fi peste 500 nu ai cum sa mai faci fata. Facusem un plan de afaceri destul de serios prin martie pentru asa ceva si un studiu de piata, dar fara 250.000 de euro nu iti mai poti dezvolta ceva profitabil, decat ceva de subzistenta in orasele mici, sa vinzi la nea Ion, la nea Vasile, la tanti Tanta si mai stiu cui, o-data la 2 ani cate o piesa si sa mai scoti un ban, dar ca sa faci ceva cu contracte cu service-uri, cu flote de masini... nu mai merg cei mici indiferent cat scad preturile pentru ca cei mari automat daca au vanzare isi permit sa scada preturile avand rulaj mare!

| Arthur a răspuns:

Întradevăr, aşa se întâmplă teoretic, dar calculează în cât timp vei " scăpa " de părţile neesenţiale, mai ia în calcul şi cerinţele pieţii, a concurenţei, a faptului că nu eşti cunoscut etc.

| andresmessi1987 explică:

Nu ma gandesc la ceva urias, cu multe masini, locuiesc in nordul tarii, Botosani, nu e asa de populat ca Constanta, Bucuresti, etc...as vrea sa incep la inceput cu cateva masini, sa iasa acolo niste bani, apoi daca merge bine, o sa iau mai multe. Auzisem ca cu aproximativ 10-15 mii de euro, poti incepe. Merci pentru raspuns,, FurtunaDiesel''!