Daca el intră de pe o stradă de unde nu are prioritate normal că trebuia sa te lase să termini depășirea.
Eu cand m-am angajat in depasire el nu era deloc. El a aparut cand eu eram aproape sa termin depasirea si sa revin pe banda mea.
Cel care a iesit de pe strada fara prioritate, fara sa se asigure. Legea spune clar ca trebuie sa dai prioritate TUTUROR vehiculelor care circula pe drumul cu prioritate. Adica, inclusiv celor care sunt in depasire, sau circula pe contrasens din diverse alte cauze.
De unde te documentezi? Tu nu intelegi ce inseamna: "dai prioritate TUTUROR vehiculelor care circula pe drumul cu prioritate". Nu conteaza pe ce banda si din ce sens circula. Afirmatia ta este gresita.
Cum cedezi trecerea, daca banda din dreapta este ocupata? Dai inapoi? Nu vezi ce enormitate sustii? Cel care iese trebuie - conform regulamentului - sa se asigure ca nu circula nici un autovehicul din ambele sensuri.
Nu stiu care parte din masina respectiva nu era iesita de pe strada respectiva, nu o intelegi? Si da, eram pe strada cu prioritate.Doar daca intram in masinile parcate puteam sa ii fac loc sa treaca. Eram deja la sfarsitul depasirii, urma sa revin pe banda mea. Si nu, nu am facut accident.
Tu trebuie sa te asiguri ca nu creezi obstacole pentru participanții la trafic din semne opus, la intersecții nu se face depășire...
Pai nu era nimeni pe sensul opus, ala a iesit de pe o strada nedand prioritate.
GheorghitaYagar întreabă: