| cOsTeL966 a întrebat:

am varsta de 19 ani si doresc sa dau de permis pentru motocicleta. Din cate stiu pot da la varsta mea pentru A2.
Problema este ca eu nu prea le am nici cu motocicletele nici cu regulile de circulatie. Din aceasta cauza am cateva retineri cand vine vorba de inscris. Adica totusi se cheama scoala de soferi. dar o sa imi explice acolo tot ce trebuie? Adica normal ca o sa si invat la acel moment. dar nu o sa fie prea putin timp?. Ce parere aveti. sa invat anumite chestii pana a ma inscrie? Avand in vedere ca nu am o treaba cu regulile de circulatie.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti studia, anterior inscrierii la scoala de conducere, OUG 195/2002 (Codul rutier), republicat in 2006, Regulamentul de aplicare si Ordinul MAI nr.268/2010, toate cu modificarile si completarile ulterioare, le gasesti actualizate pe site-ul oficial al Directiei de permise, drpciv.ro. Dupa studierea acestora, in principal prevederile ce contin reguli de circulatie, poti face chestionare, tot pe acest site.
De asemenea si la scoala vei face 10 ore de legislatie rutiera, dar sunt putine si este bine sa cunosti legislatia.