anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As dori sa-mi achiziționez o mașină (momentan locuiesc în Italia, iar pe viitor tot aici ma gândesc că voi rămâne) în jur la 3000/3500 poate 4000 euro. Sunt puțin cam nedumerită din pricina ca ar fi prima mașină, daca sa dau mai mult sau să scad din preț. Ma gandeam la o mașină mai sport sau una de tip Suv. Îmi plac BMW-urile, dar sunt atâtea păreri pro și contra, de care nu aș ține cont daca nu ar fi prima mașină si as avea ceva experiență încât nu prea știu ce alegere să fac.
Păreri?

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Astea sunt aspecte importante, daca iti ie un BMW diesel doar ca sa mergi la lucru si pana acolo faci 10 min e o idee proasta.
Daca nu ai experienta o masina sport care e puternica iar nu e o idee prea buna.
Daca vrei sa bagi nu stiu ce in ea ca mergi la munte o sa fie greu sa faci asta intr-un BMW.
Daca iti iei un SUV din ala mare si stai in ceva oras din Italia cu stradute mici o sa fie un chin sa ajungi undeva si sa o parchezi.

Nu imi pasa de contul tau bancar, ca incerc sa iti zic e ca nu poate nimeni sa iti dea o recomandare pertinenta fara sa stie chestiile de mai sus, in cel mai bun caz o sa iti zica ce le place lor iar aia poate fi complet nepotrivit pentru nevoile tale. Intrebarea ta nu o sa genereze un raspuns care iti va fi folositor si parerile pot chiar sa te induca in eroare.

27 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Mai bine in rate de la producator autorizat nu bisnitari sau privati, italienii au drumuri proaste si masinile la fel de prost ingrijite la fel cum sant in Romania

| Depoka a răspuns (pentru mgtow):

In sud da, au drumuri proaste, extrem de proaste, poate chiar mai proaste decât la noi. Diferența dintre nord si sud e de la cer la pământ.

| mgtow a răspuns (pentru Depoka):

Mai sant indicatoarele alea albe unde pune daca urca curva in masina 500€ amenda sau puscarie? Asa am vazut cand mai descarcam in italy

| Depoka a răspuns (pentru mgtow):

Îmi pare rau, dar nu am un raspuns la intrebarea ta. Poate daca incadrezi intrebarea la altă categorie primesti raspunsul dorit.

| sierra1 a răspuns:

Ia-ți o dacie, faci senzație

| Depoka a răspuns (pentru sierra1):

Să știi! Pe aici, Dacia chiar face senzație?

| sierra1 a răspuns (pentru Depoka):

Ai văzut?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Esti fată? Ce varsta ai?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu ai zis in ce oras esti - intereseaza-te mai intii legat de impozite. Nu degeaba zicea un meserias din Italia intr-un interviu ca miine si-ar lua Ferrari daca nu l-ar rupe taxele, asa ca are o japoneza cu motor mic. happy

| Depoka a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Regiunea Friuli-Venezia Giulia. Despre taxe am cautat, dar ceva concret nu prea am gasit. Stiu ca pot diferi taxele de la regiune la regiune si anumite tipuri sunt scutite.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Depoka):

Pai nu cunosti pe nimeni in zona aia? Intreaba prin vecini, la politie, la primarie... sigur se pot afla detalii online privind treaba asta.

| relian a răspuns:

BMW sa nu iei pentru ca sigur ai bani doara pentru cele seria 3, iar cele seria 3 is cele mai cautate ca sa fie forjate, omorate doborate, facute praf si apoi le vand laughing uite asa ajungi tu sa cumperi un fier vechi si o sa iti manince zilele laughing Vrei BMW ia-ti seria 7 ca pe ala nul forjeaza nimeni.
Parerea mea este sa cauti o masina nu sport,asta daca vrei masina folosita,toate masinile sport sunt omorate de cei care le-au folosit,ca de aia is sport sa le faca aia praf laughing
Daca esti femeie eu zic ia o masina confort,sa te simti bine in ea,sa mergi normal si sa nu ai probleme.
De aia sunt pareri cum spui pro si contra la BMw si in general la masinile sport.
Vrei masina sport,ok ia-ti una noua si garantat nu o sa ai probleme daca ai grija de ea.
Asa sa cumperi fiarele altora,mai bine cauta o masina care nu-i sport.
Masinile sport iti plac de ce anume? Ca te zdruncina mai tare, ca toate alea merg mai greu?
Eu de exe pref masinile comode, masinile care iti ofera confort, nu sa aud zgomote, nu sa ma zgaltie laughing sau mai stiu ce, pentru ca e ceva diferenta intre astea sport si alea confort.Toate masinile sport au suspensiile mai rigide, ca de ai is sport.La banii ce spui tu ca ai vrea sa dai ala sigur e fier vechi laughing

| Depoka a răspuns (pentru relian):

Mulțumesc. Rămân totuși la parerea mea, mai lucrez un timp și îmi cumpăr una noua.
Ah, încă o chestiune, preferințele unei persoane nu trebuie sa coincidă cu preferințele unei alte persoane.

| relian a răspuns (pentru Depoka):

Na fost vorba de nici o preferinta, am spus exact cum stau lucrurile cu aceste masini sport folosite, apoi am si zis daca tot esti chitita pe masini genu asta sa fie treaba buna ar fi bine una noua.

Deci despre ce preferinte era vorba? Eu am sps sa te feresti de masinile sport folosite.In sf se pare ca unora trebuie sa le si desezi sa inteleaga ce ai scris.
Bafta oricum

| RoCkKiD a răspuns:

Nu gasesti BMW sau SUV la banii aia decat daca e de o varsta cu tine.

Prima data trebuie sa iti faci o lista cu ce te intereseaza la o masina, Tu pana acum nu stii decat ca poate ai vrea bmw/suv si parca ai auzit multe chestii pro/contra despre bmw.

Ce fel de viata duci? Esti activa (mergi la munte etc)? ai copii? o folosesti sa mergi doar la lucru? parcurgi distante lungi? tinzi sa te bagi in depasiri? Cat esti dispusa sa platesti pe intretinere? cat te intereseaza consumul? Cat de experimentata esti ca sofer? Care dotari te intereseaza pe o masina? (gen vrei senzori de parcare? vrei sa iti recunoasca singura semnele si sa te tina pe drum etc) Cata vreme intentionezi sa tii masina asta.

Si cel mai important e bugetul, daca limita ta superioara e 4000, si tii cu dintii sa nu fie una mica o sa fie un Wv, ford, renault, opel 2010 cu dotari minime spre modeste.

| Depoka a răspuns (pentru RoCkKiD):

Ceea ce am relatat mai sus este o parte. Bineînțeles că lucrez, copii nu am, tânăra sunt( cu toate ca aceste detalii țin de persoana mea si nu de alții, ) și ținând cont că am spus destul de clar ca e prima mașină, automat experiență 0. Am cerut simple păreri. Sau trebuia să scriu si istoricul contului bancar? Și încă o precizare destul de clara, a plăcea nu e neapărat a vrea. Multumesc!

Mulțumesc!

Ma intereseaza cateva aspecte:
- sa ma pot deplasa din Italia pana-n România de câteva ori pe an.
- sa merg la lucru
- să pot călători cu ea
-sunt dispusă să bag niste bani, dar până la urma mai am si eu alte nevoi, nu doar mașina.
Sunt o persoană dinamică căreia îi place sa călătorească, iar masina pentru mine, ei bine, ar fi ca umbra mea.

| RoCkKiD a răspuns (pentru Depoka):

La ce zici tu eu sugerez ceva de genu (nu neaparat asta din anunt).

Motorizarea e reusita, cosuma putin iar piesele nu-s scumpe. In acelasi timp e hatchback deci poti rabata scaunele din spate pentru extra spatiu de stocare. E ok pentru drumuri lungi pana in tara si te va duce si pana la lucru.

I plus, modelul a fost destul de ieftin la vremea lui deci e plin de ele scond hand.

Singura chestie care nu o stiu e partea care tine de taxe, tu fiind in Italia. Fiind mai veche si diesel e posibil sa trebuiasca sa lasi ceva euro in plus la capitolul ala.

https://www.autoscout24.ro/......00007f0003

Mulțumesc mult!

| RoCkKiD a răspuns (pentru Depoka):

Astea sunt aspecte importante, daca iti ie un BMW diesel doar ca sa mergi la lucru si pana acolo faci 10 min e o idee proasta.
Daca nu ai experienta o masina sport care e puternica iar nu e o idee prea buna.
Daca vrei sa bagi nu stiu ce in ea ca mergi la munte o sa fie greu sa faci asta intr-un BMW.
Daca iti iei un SUV din ala mare si stai in ceva oras din Italia cu stradute mici o sa fie un chin sa ajungi undeva si sa o parchezi.

Nu imi pasa de contul tau bancar, ca incerc sa iti zic e ca nu poate nimeni sa iti dea o recomandare pertinenta fara sa stie chestiile de mai sus, in cel mai bun caz o sa iti zica ce le place lor iar aia poate fi complet nepotrivit pentru nevoile tale. Intrebarea ta nu o sa genereze un raspuns care iti va fi folositor si parerile pot chiar sa te induca in eroare.

| Panamax a răspuns:

Acum cu tampenia asta cu dieselurile o sa te trezesti ca nu iti mai dau voie in anumite zone deci trebuie clar benzina.
Eu daca as fi in locul tau as lua ceva nou tip Ford hibrid in leasing, taxe mici, consum mic masina de viitor.
Daca iti cumperi o cataracta de 3000, peste doi ani oricum o sa fii nevoita sa o schimbi si sa-i platesti iar trapasso 500E.

| Depoka a răspuns (pentru Panamax):

Pe viitor am sa fac tot posibilul sa-mi iau una noua, dar acum de inceput chiar nu îmi doresc, dar totusi vreau ceva ok.

| Panamax a răspuns (pentru Depoka):

Ai observat ca italienii au in general masini mici ca cilindrata dar noi? Dai avans cei 3500Euro si iti cumperi ceva la oferta de 15000 Euro in 5 ani, musai hibrida.
Ai Casco, dormi linistita, si esti in rand cu lumea.
Casele automobilistice ofera bonus 3000E pentru orice cataracta dusa la rottamare.O sa gasesti greu ceva decent la 3000E.

| Panamax a răspuns (pentru Panamax):

Astea sunt vremurile.Consumism pe paine.

| Depoka a răspuns (pentru Panamax):

Da, am observat! Nu sunt chiar pe placul meu laughing, dar va trebui sa ma conformez.
Am dat un search si m-am interesat putin, iar parerea ta parca suna mai promițător. Mersi mult!

| Sophieka a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa incepi cu o masina mica, apoi ai sa intelegi de ce am scris asta.

| Depoka a răspuns (pentru Sophieka):

Mulțumesc! Cred ca ești singurul/singura care a înțeles in totalitate ceea ce am întrebat.