| anonimusszkkkhhf a întrebat:

Buna, astazi am cumparat o masina dintr-un alt judet, m-ati putea ajuta prin a-mi spune care sunt pasii de urmat? Unde trebuie sa ma duc? Am inteles ca la primarie ca sa o inscriu si se face programare la politie sau ceva de genu. N-am inteles prea bine dar eu stiam ca la drpciv.
asigurare are, doar ca mi-a zis ca e pe numele lui, dar din nou eu stiam ca asigurarea se face in general masinii, nu pe un anumit nume.

In cat timp se elibereaza numerele permanente?

Daca ar fi sa-mi iau numere rosii, mi le scoate pe loc? Am auzit ca cu 40 de lei nu-i asa? Mentionez ca sunt din Dambovita.

Nu am voie sa merg pe strada cu numerele vechiului proprietar nu? Mai intai trebuie predate numerele vechi?

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Primul pas e sa iei mașină în evidențe la finanțele de unde ai tu domiciliul. Apoi îți faci o programare la drpciv pentru transcrierea pe numele tau. Acum sa îți răspund și multele tale neclarități.

Asigurarea se face pe numele proprietarului nu pe mașină și tu obligatoriu trebui sa faci o asigurare pe numele tau altfel nu îți primește dosarul la drpciv.

In general numerele se dau în aceeași zi, maxim 24h daca vrei preferențiale.

Nu poți lua numere roșii la o mașină deja înscrisă pe Ro.

Ai voie sa mergi cu actele și Nr vechiului proprietar 90 zile de la cumpărare

| eliancodrut a răspuns:

Am sa incerc sa-ti dau cateva din ce trebuie sa faci.
1. Daca ai contractul de vanzare-cumparare in 5 exemplare, copie dupa casa de identitate a masinii, copie dupa cartea ta de identitate, dovada ca impozitul a fost platit de vanzator sau de tine, DECLARAȚIE FISCALĂ: PENTRU STABILIREA IMPOZITULUI/TAXEI PE MIJLOACELE DE TRANSPORT AFLATE ÎN PROPRIETATEA (o gasesti pe net) completata, mergi cu actele la primarie si declari masina.
Intre timp intra pe net si te programezi la drpciv. din judetul tau. Inainte de a merge la drpciv. platesti la CEC sau online prin ghiseul.ro o taxa de 49 de lei. De asemenea o sa vezi ce documente trebuie sa ai la tine.
In certificatul de inmatriculare trebuie sa fie trecut cumparatorul cu semnatura vanzatorului.