| Deea9227 a întrebat:

Avem o problema la cutia de viteze manuala pentru un Bmw E91 din 2008 model 2009. Intra mai greu in viteza 1 si sunt momente cand sare din viteza, iar atunci cand sare din viteza, face un zgomot foarte puternic, ca o bubuitura. Ar trebui schimbata cutia de viteze? Problema e grava? Cam la ce pret sa ne asteptam la reparatii. Multumesc.

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Sunteti mai multe persoane care intrebati?
Pai ca sa se vada exact problema cutia trebuie data jos si verificata.
Din punctul meu de vedere trebuie cautat un service care este axat doar pe reparat cutii de viteze.
Cutia de viteze manuala nu ar trebui sa prezinte mari probleme in a fi reconditionata, dar in functie de cauza uneori cand costurile pentru refacere depasesc valoarea ei de second hand se recomanda cumpararea uneia din dezmembrari.
Cum spuneam sfatul meu este gasirea unui service care repara cutii manuale, data jos vazuta cauza si repararea sau inlocuirea ei cu o alta.
Eu unul nu imi dau seama dar par defecte sincroanele.
Posibil cutia sa fi pierdut ulei si ungerea nu s-a mai facut cum trebuie de acolo s-a si defectat sincronul raspunzator cu treapta 1...
Eu nu sunt mecanic si nici mare cunoscator, am facut sugestii doar pe baza informatiilor vazute si auzite de mine dealungul anilor in serviceurile prin care m-am aflat cu o treaba sau alta, cu o revizie sau vreo reparatie.

2 răspunsuri:
| AnNéVidoff a răspuns:

Parerea mea e ca da, sa nu se fi dus acele discuri (ca sa iti explic asa).
Mai ales daca stii ca e la mana a doua si nu stii cum a avut grija de ea fostul proprietar...sau chiar tu, daca stii ca o smucesti cand schimbi viteza, o dai direct turatie si schimbi, e foarte posibil sa se fi dus.
Costa ceva, mai ales ca e bmw. Recomand sa o schimbi ca sa nu strici mai multe (eventual la motor) ca dupa e buna de dus la fiare.
Mergi la service si vezi ce iti zice ca e de facut, nu e ceva de neglijat pentru ca e ceva tipic pentru un sofer de bmw sa termine ambreiajul si cutia de viteze inainte de termen rolling on the floor)
Seara buna!
Funda?

| yomata a răspuns:

Ai rezolvat problema? Cat a costat si ce a fost defect?