| Anonim1447799 a întrebat:

Buna, ce parere aveți de un bmw 318D de 122 cai pentru un începător?

6 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Complicat, piese scumpe, fuge curu'.
Per total ar merge, dar clar nu ai nevoie de asa ceva. In principal pentru costuri.

| helpforyou a răspuns:

Daca te simti sigur pe calitatile tale de sofer, poate fi o alegere buna.
Este important să fii conștient de limita ta ca șofer începător și să te adaptezi la mașina ta astfel incat sa te simti confortabil și sigur pe drum.

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Salut. Ca masina de incepator as merge pe ceva pe benzina si de la o firma mai iefitna ( golf, focus, megane, etc). Poate un 318I 129cp. In rest, sigur e ok si 318D daca e intretinut dar ai grija ca bmw are costuri de intretinere pe masura mai ales la masini de 15 ani sau mai vechi.

| Jokers666 a răspuns:

E o masina foarte bună pentru un începător nici nu îți trebuie unu mai puternica cu mai mulți cp asta e foarte bună happy

| manuemanoil a răspuns:

E foarte bine, sa l stapanesti sanatos

| unknownnn a răspuns:

E o mașină bună, fiabilă. Ai dotări, cuplu destul, putere, arată și bine atât în interior, cât și la exterior.

Eu am de ceva timp un 320d, 184cp și sunt foarte foartee mulțumită.

Dar depinde foarte mult de unde o iei și în ce stare o iei. Ai menționat 122cp, deci e varianta de E90, an 2006-2007? Cod motor M47?
Să ai mare grijă de unde o iei și s-o verifici/testezi neapărat.

Legat de tracțiunea spate, nu asculta persoanele care nu știu prea multe legat de aspectul ăsta. Ai o grămadă de sisteme de siguranță care te ajută oricum cât timp îți faci datoria de șofer și adaptezi viteza corespunzător segmentului de drum. Grijă pe iarnă(unde oricum trebuie să fi mai preventiv cu orice tracțiune ai avea). Cauciurile bune de iarnă sunt foarte importante aici, evident.
Nu mai avem ierni în România ca în alți ani, dar totuși dacă te decizi s-o achiziționezi iarna asta, la prima zăpadă, recomand să te duci într-o parcare goală, unde ai foarte mult spațiu și să te joci puțin cu mașina. Să vezi cum reacționează rwd-ul și așa mai departe. Te ajută mult.
În rest, e o mașina care se simte extraordinar la condus. Eu merg mult la drum lung și mereu sunt entuziasmată să o conduc. Și
Și îți dă un feeling fain, cu ținuta pe drum, poziția la volan, cât de stabilă e în curbe, amplasamentul greutății and so on.

Începător fiind, consider că nu e atât de relevantă mașina în sine, cât în ce măsură ești responsabil tu în aceasta. Dar faptul că nu ai ales mulți cp e foarte bine. Nici n-ai nevoie, momentan.

Și ia în calcul cel mai important aspect- costurile. Dacă îți iei o mașină premium, asumă-ți costurile ce vor urma. Fiindcă n-o să fie ieftin. Mașina asta merită să fie întreținută corespunzător, deci asigură-te că ai posibilitatea financiară.

Totodată, dacă conduci mai mult în oraș decât în afară, mai bine mergi pe 318i.

În rest, drumuri bune.