| viata0delash a întrebat:

Buna, cine completeaza CIV-ul masinei cu datele despre proprietar?
Am fost la politie sa inmatriculez masina second si mi l-a dat inapoi, civul, spunand ca ei nu fac nimic cu el. Daca vreau pot sa il completez cu pixul.
Ok, dar la fosti proprietari, sta stampila in drept cu ei, de la politie si numele institutiei.

9 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu se mai completeaza proprietarul in CIV, am inteles ca in curand se vor putea face inmatricularile online, fara a mai merge la ghiseu, iar acesta ar fi primul pas in acest sens.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Politia completeaza pe civ, in niciun caz tu cu pixul.

de aia e si printre documentele cerute cand depui dosarul la politie

https://dgpci.mai.gov.ro/......22012c2b81

| adryang78 a răspuns (pentru suntserios):

Așa ar fi normal, dar sunt prea "ocupați". Și eu am înmatriculat de curând o mașină, la fel au procedat. La proprietarul anterior, la fel.

| viata0delash explică (pentru adryang78):

Bun, si eu ce am cu ceea ca ei nu au "chef" de lucru? Vreau actele in regula, ca dupa tot ei te bat la cap ca nu ai totul conform.

| mi25 a răspuns:

In primul rand, operatiunile de inmatriculare a autovehiculelor nu au de a face cu politia, doar la posturile de politie in mica masura, unde unul dintre politisti se ocupa de intocmirea unor documente.
DGPCI se subordoneaza MAI, nu politiei.
Completarea CIV-ului o face doar Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor

| adryang78 a răspuns:

În mod normal, ar trebui să ai pe coloana din dreapta semnătura și ștampila de la DRPCIV. Pe coloana din stânga poți completa singur.

| viata0delash explică (pentru adryang78):

Da, si cum obtin stampila aia de la ei?

| Koko90 a răspuns:

Sllalut. Stai linistit. Sa. Modificat legea acum 2 saptamani! Nu se mai trece noul proprietar in carte, diar certificatul o sa vina pe numele tau. E. Totul in regula

| viata0delash explică (pentru Koko90):

Poti sa trimiti unde scrie asa ceva?
Atunci la ce mai sunt paginile alea pe CIV, si in general, nu prea are logica