In primul rand ar trebui sa ii dai de inteles ca te intereseaza foarte mult sa conduci legal, sa ii arati ca cunosti legistlatia, sa ii dai o asigurare ca iti vei lua echipamentu necesar si asta iti si recomand sa iti iei echipament de calitate. Ai putea sa-i ceri baiatului care-ti vinde motocicleta daca poate si iti e o cunostinta sau un prieten sa vorbeasca cu tatal tau, poate sa mai bage si cateva vorbe ca o sa faceti ride-uri impreuna ca sa te fereasca de greseli. Ma bucur ca sunt multi doritori de a merge pe o motocicleta, asfalt uscat!
Daca nu ai mai avut macar un scuter slabe sanse sa te lase sa-ti iei din start motocicleta.
Intai trebuie sa incepi cu ceva asemanator dar mult mai slab in putere, sa vada ca stii sa-l controlezi si sa capete incredere in tine, apoi treptat poti trece la ceva mai mare.
Dar sa-ti iei din prima ceva mare, sincer e un pericol destul de mare pentru tine, poate o sa conduci tu bine dar nu prea stii cum e sa treaca un tir langa tine cu viteza si tu sa fii pe motor...
Este o motociclete de 125cc nu ii asa puternica
Nu e asa puternica, dar daca nu ai condus niciodata un scuter sa stii cam "cum se conduce" cum e cu virajele, e foarte posibil sa cazi de pe ea si-ti va parea rau sa-i spargi toate carenele, asta in cazul cel mai bun.
Nu e chiar asa de usor sa fii motociclist, multi soferi te cam ignora, nu-ti acorda prioritate, cand depasesc unii te claxoneaza aiurea altii nu-ti lasa suficient spatiu si pana sa capeti experienta o sa ai ceva peripetii.
Parintii in general nu vor sa auda ca al lor copil vrea copil, fiind foarte periculos. Iti iei si cu asta basta. Bafta!
Singura modalitate reala este sa treci peste el si sa nu astepti verdele daca poti face asta.
Eu am fost in aceeasi situatie si dupa ce am i-am tot batut la cap vreo 8 ani (desi aveam banii de motor de la 18) nu am reusit sa ii conving nici macar sa fac scoala.
Dupa tot timpul asta si traficul in Bucuresti am ajuns sa ii inteleg si mi-a trecut mie acest vis de a avea motor, poate o sa reconsinder daca o sa ma stabilesc in alta tara.