| Prostnuștiunimic a întrebat:

Buna, daca la o mașină ii sudezi 4 aripi 2 in fata și 2 mai mici in spate, ii pui turbine, elicer in fine poți s-o faci sa își ia zborul? Chiar nu știu

5 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Chiar nu stii...
Cam asa e dupa ce te uiti la Transformers... happy
Nu ai cum. In primul rind, raportul dintre greutatea masinii si forta dezvoltata de motor nu permite asta. Avioanele au motoare mult mai puternice, de aceea si fac acel zgomot infernal care a dus la constructia aeroporturilor in afara oraselor. Daca ii pui masinii un motor de avion, se mai schimba treaba. Dar atunci trebuie sa iti pui problema de rezistenta a pieselor masinii. Un motor ultraputernic va suprasolicita celelalte parti in mod inevitabil, si s-ar putea ca la primul zbor masina sa se dezintegreze.
Apoi, aerodinamicitatea. Masina nu are forme care sa ii permita sa zboare. Avioanele sunt special concepute pentru a zbura. Poate daca inventezi o masina care sa aiba forme specifice avioanelor, care sa permita zborul, ai putea. Dar, cu toate schimbarile necesare, ma intreb daca mai poti vorbi atunci de masina, sau e clar un avion cel cu care iti vei lua zborul.
In realitate, au existat cateva proiecte de masini zburatoare. Dar totul e in faza de inceput, cam cum era aviatia pe vremea lui Aurel Vlaicu. Cine stie, poate cindva vom renunta la sosele si vom lua calea aerului. Dar oare atunci se vor mai putea numi masini?

| Violleta2022 a răspuns:

Doar in imaginatia ta vor zbura, nu si in realitate.

| sierra1 a răspuns:

Incearcă, ș-așa sosele sunt atât de aglomerate...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Chiar nu știu. Nu poți. Acuma știi.

| johnnny123 a răspuns:

Cred că ai văzut prea multe desene animate...

În realitate, nimic din structura unui automobil nu este proiectat pentru zbor. Chiar crezi că poți să "sudezi" niște aripi, să-i pui o elice, iar acest "ansamblu" va fi capabil să ridice în aer două tone?

Conceptele de mașini zburătoare pe care le vezi la televizor au fost proiectate pentru a zbura, nu sunt doar niște mașini de șosea pe care s-au sudat aripi. Întregul vehicul este conceput în acest scop, de la materialele folosite până la propulsie și aerodinamică.