Dacă nu e frână electrică, da, se poate întâmpla să înghețe cablul. Dacă înainte să vină gerul ai umblat prin multe bălți sau zăpadă fleșcăită, se poate să pătrundă apă sub cămașa cablului.
Ca să elimini această posibilitate, o poți lăsa parcată cu schimbătorul în viteza a doua sau marșarier. În cazul că e cu cutie automată, e suficient că este în P. Cu condiția să nu fie oprită în rampă/ pantă.
O pot lăsa în viteză fără frâna de mână chiar dacă este puțină pantă pe strada pe care stau?
Dacă e o pantă ușoară, da. Cu roțile bracate dreapta, spre bordură.
Frana de mana se trage si iarna.
Un cablu de frana bun nu ingheata iarna, pentru ca are un invelis ce impiedica asta. In plus, cablurile se monteaza gresate,
Atunci cand ingheata un cablu, fie a fost montat de un "mecanic" care mai degraba s-ar angaja la o covrigarie, fie este deja intr-o stare de degradare avansata, si trebuia schimbat la ultima revizie.
Daca iei o masina buna tehnic si eviti folosirea franei de mana 3-4 luni cat este sezonul rece, la primavara vei avea mecanismul franei de mana gripat de rugina. Este un mecanism complex, care trece prin multe diferente bruste de temperatura si ia contact cu un agent coroziv - lichidul de frana. Daca nu il pui in functiune des, se gripeaza.
O spune unul care desface etriere, tamburi si pompe de frana de dinainte sa aiba drept de permis, adica de prin 2008.
Colegii isi dau cu parerea dupa cum isi imagineaza ei ca este mecanica, si ce au mai auzit prin fata blocului, de la alti oameni care nu stiu cum arata un etrier desfacut.
Frana de mana electrica poate fi mai sensibila decat cea pe cablu, mai ales la Passat b6 - una dintre primele masini comune, cu frana electrica. Ti-am mai scris asta.
Da, se poate intampla sa inghete cablul in "camasa", la temperaturi foarte scazute (pana la -10 nu e o problema, eu cel putin nu am patit).
Vasilicamosbatran întreabă:
KingMojo întreabă: