Nu ai spus ce buget ai. Consumul la o masina in patru usi nu e atat de mare fata de una in doua usi incat sa te determine sa o cumperi pe cea de-a doua. Depinde si ce asteptari ai de la masina, pentru ca daca nu iei frecvent pasageri in spate, atunci e ok in doua usi. Ca alternative mai ai Fiat Punto, Peugeot 206 sau VW lupo. Pe oricare ai alege-o, sa nu o iei cu motorizare mai mica de 1200, deoarece o sa-ti consume mai mult.
Mie imi trebuie o masina care sa consume putin si taxele la fel. fiaturile nu sunt foarte fiabile iar la peugeot nu am bugetul necesar. am masim 1100 E si de aceea optam pentru opel. plus ca am condus opelul de 1.2 si mi se pare o masina destul de sprintena, m-am gandit si la un polo 1.0 MPI si alea am auzit ca consuma putin. alte variante?
In banii astia, cea mai buna alegere ramane Opel Corsa. Fiabila, consum mic, piese ieftine. Mai este Ford Ca dar nu are un design prea frumos, parerea mea. Inca o varianta e Mitsubishi Colt din '96-'98.
Pai eu inmatriculata gata o vreau cu act de comoditate. de 1.4 iar nu vreau ca cica ar consuma ceva mai mult si atunci iar nu e ok! o sa raman la opel corsa in 5 usi cu 899 E am vazut numai ca ma deranjeaza ca nu are geamuri electrice si nici servo, in schimb am gasit una in 2 usi cu servo si geamuri. acuma nu stiu ce sa fac is eu cu prietena mea mai mult dar as opta pentru cea cu 5 usi in general.
Pai gandeste-te. Se merita sa tragi de volan doar pentru ca are 5 usi si nici nu prea le utilizezi?
Sa nu cumperi Corsa B 1.2 benzina, e dezastru motorul ala.
Alea de 1.0 am inteles ca ar fi mai bune, iar pe Corsa C sunt bune si cele 1.0 si cele 1.2.
Alta alternativa pe care ti-o pot recomanda e Clio 2 1.2 benzina, dar sunt destul de scumpe.
Am avut o Corsa A 1.5 diesel, consuma foarte putin si tinuta de drum era superioara Corsei B, care iti da senzatia de tricicleta.
Poti sa te uiti si la Golf 2 1.6 diesel, daca n-ai de mers urban, ca e foarte puturoasa. In schimb consumul e foarte mic, daca esti sofer si masina e ok, poti sa scoti chiar si consum de 4% cu ea.