Ambraj si frana, daca apesi doar frana iti moare motorul, daca vrei sa apesi doar frana trebuie sa fie scoasa din viteza (punctul mort) asta se intampla cand ai multe secunde la semafor pentru a nu uza nu stiu ce discuri de ambreaj
Apesi ambreiaj si frana, ambreiajul il apesi pana la podea si bagi treapta 1 de viteza, oricum, fiind prima oara, nu cred ca o sa conduci prin oras si mai mult, o sa ai instructorul langa tine, deci n-ai de ce sa-ti faci griji, pentru ca iti zice el tot ce trebuie sa faci.
Apesi farana pana simti ca motorul nu mai este turat iar apoi calci ambreiajul si apesi si frana (in acelasi timp). Cand masina se opreste decuplezi. La semafor nu stai cu piciorul pe ambreiaj.
ambreaj + frana, si scoti din viteza in caz ca trebuie sa astepti un pic mai mult!
Pana in momentul in care ai inceput si tu scoala de soferi nu cred ca ti-ai fi permis sa razi la o intrebare de genul, penibila poate din punctul tau de vedere! Mersi oricum!
Scuze. dar mi s-a parut amuzanta intrebarea, inca nu am facut scoala... peace man
Si cand aproape te-ai oprit, nu iti moare motorul, prostane?
Stanmariusvasile întreabă: