anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mi-am vandut autoturismul cu contract de vanzare cumparare intocmit la birou de copiat acte in 2008 si nici acum nu a fost transcris de pe numele meu. Masina este si acum la persoana respectiva, dar nu vrea sa-l transcrie.
La politie mi-au spus ca nu au ce face cu omul respectiv sa rezolv eu aceasta situatie.
Are cineva o idee ce pot sa fac?

5 răspunsuri:
| MariusF23 a răspuns:

Te duci la primarie si depui cerere de radiere, in cateva zile n-o sa mai fie pe numele tau. De asemeni poti sa te duci si la Serviciul de Inmatriculari din judetul de unde apartii (sau Bucuresti) si faci la fel.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Il anunti frumos pe cumparator ca radiezi masina in baza contractului de VC. daca nu o va inmatricula pe numele lui o sa circule cu masina neinmatriculata ceea ce este o infractiune.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Si de ce-ai asteptat pana acum?
Du-te la Serviciul inmatriculari la la primarie - impozite si taxe si depune cereri de radiere, dovedind vanzarea cu contractul respectiv.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

1. La vanzare, se completeaza pe certificatul de inmatriculare sectiunea "Instrainat catre... La data...". Dupa aceasta etapa, certificatul respectiv mai e valabil doar 30 de zile, si nu mai poate face rost de altul decat daca il declari tu pierdut pe cel inscriptionat si soliciti altul. El nu poate decat sa o inmatriculeze pe numele lui, abia asa mai face rost de certificat pentru masina aia.
2. Nu stiu daca la politie sau la inmatriculari, dar stiu sigur ca se pate solicita radierea unui autoturism in aceasta situatie (si nu doar fiscal), cunosc un caz clar in care fostul proprietar a solicitat acest lucru iar masina a fost data in urmarire. La prima oprire in trafic, daca agentii solicita verificarea actelor prin statie/telefon (la 2 din 3 opriri se intampla asta), afla ca e radiata, si retin pe loc certificatul de inmatriculare, precum si placutele de inmatriculare.

| 0rlando a răspuns:

Din câte am înțeles, dacă noul proprietar nu o înscrie în circulație în 30 de zile, mașina se radiază automat și teoretic ai scăpat de probleme.
Bine ar fi să mergi la financiar să-ți scoți fiscal, apoi să mergi la rutieră și să vezi ce e de făcut. Sau cel puțin să mergi la rutieră și să ceri informații.