Actele ca si faptele sunt nominale. N-o sa aiba mama ta problema si nici tu ca fratele a facut un accident. Un prieten al meu a dat o dubita, pe baza de intelegere la notar, unei firme. Soferul firmei a facut niste incalcari ale legii. I-a venit amenda prietenului meu pentru ca prostul de "militian" a trecut in Procesul-Verbal numele stapanului masinii nu al soferului. Prietenul meu s-a dus in instanta si a reclamat situatia. El n-a mai avut nici o problema. Deci, daca PV-ul este pe numele fratelui tau mama ta nu va pati nimic. Daca este pe numele mamei trebuie sa mearga in instanta pentru ca altfel se mareste suma necesara asigurarii.
Pot apărea complicații. De exemplu poți fi oprit în trafic de poliție care constată că conduci o mașină care nu îți aparține, și să fii pus să dai explicații, cum de te afli la volanul ei.
1. Tu nu ai nicio treabă cu amenda fratelui tău. Dacă nu o plătește în termenul legal, ajunge la fisc, dar pe numele lui.
2. Dar accidentul său are o consecință asupra ta: va crește clasa malus la ambele asigurări RCA. Deci și costul pe care îl vei plăti și tu.
Multumesc frumos pentru raspuns, mi-a fost de mare ajutor.☺️
boaka întreabă: