Mulțumesc eram confuză
E bine sa eviti sa ai confuzii, mai ales cand esti in trafic.
Eu spun sa mai iei macar 10-15 ore cu instructorul, ca nu esti inca pregatita sa sustii traseul, odata ce nu ai habar nici macar cum trebuie sa semnalizezi.
Fată dragă am specificat mai sus legat de semnalizari când o i au la stanga dau stanga când plec dreapta dau dreapta eu am zis intre o parcare unde sunt masini ca e masina oprita.
Eras confuza
Pleci spre dreapta, semnalizezi spre dreapta.
La fel si la oprire, daca esti pe sens unic si parchezi pe stanga, semnalizezi stanga la oprire, apoi dreapta la plecare.
Semnalizarea dreapta la oprire si stanga la plecare, se folosesc atunci cand opresti pe marginea din dreapta a drumului.
Daca esti intr-o parcare, poti sa dai semnal sau sa nu dai, depinde cum ai parcat.
De regula parcarile is de astea perpendicular pe alee.
Daca ai parcat si esti cu fata catre alee, dai semnal, unde vrei sa mergi.
Daca ai parcat cu spatele la alee, nu dai semnal deloc, trebuie sa dai cu spatele sa iesi de acolo, pe mijloc, pe alee, apoi dai semanl in directia unde vrei sa mergi.
Daca ai parcat pe drum, lateral, cum ii spune, parcare laterala, acolo deja esti in drum, aia nu este parcare, ala este drum, unde poti parca daca legea iti da voie.
In cazul asta pui semnalizare stinga, arata ca pleci de pe loc, sa te vada o alta eventuala masina care ar veni din spate, apoi semnalizezi in directia unde vrei sa virezi, daca virezi undeva, ori unde spune nentu politistu.
Având în vedere că scopul semnalului este să comunici celorlalți participanți la trafic direcția pe unde urmează să o iei, logic ar fi să dai semnal în direcția aia, nu? Dacă dai semnal stânga și o iei în dreapta, nu faci altceva decât să creezi confuzie și eventual să produci un accident.