| mariuscoditoiu a întrebat:

Buna prieteni,
am si eu nevoie de un ajutor din partea voastra,am o masina de la un prieten si am sters-o cand am iesit din parcare,in sensul ca s-a facur alba, m-am frecat de ceva.
cum pot sa o repar? necesita revopsire?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Zgarieturi albe, pot fi vesti bune, sau rele.
Albicioase sunt si zgarieturile in lac, care se pot repara prin polish, dar daca zgarieturile sunt mai adanci, si au trecut de stratul de lac, trebuie revopsita zona.
Polishul mai exact slefuieste lacul in jurul zgarieturilor, pana ajunge la strat uniform, mai "jos" decat zgarieturile.
In primul rand, ia o carpa umezita cu spirt sau putina benzina, si freaca zona, sa vezi ce zgarieturi raman.
Apoi, du-te undeva unde se face polish, sa vezi daca iti pot scoate zgarieturile. Daca sunt prea adanci, poti merge la un laborator de vopsea auto, sa iti faca un marker de retus, dupa nuanta masinii, cu care vei da usor de-alungul zgarieturilor. Asta merge mai mult la zgarieturile mici, nu ramane lucioasa vopseaua aia, dar fiind culoarea exacta a masinii, nu se mai observa.

3 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Vorbesti cu prietenul sa o bage pe casco si apoi platesti tu diferenta la revopsire (ceea ce nu acopera casco daca e necesar) sau ii platesti o perioada de casco.

| Rita93 a răspuns:

Când fratele meu mi-a șters mașina albă de poartă, urmele au iesit cu acetonă. Însă, eu zic să o revopsești.

| mariuscoditoiu explică (pentru Rita93):

Sa o duc intr-un service, iau un spray? oricum eu nu ma pricep