In primul rand ca sa intri in campionatul intern si sa iesi in primele locuri iti trebuie minim 70.000 de euro de inceput, apoi pentru antrenamente, cauciucuri, benzina de circuit, un mecanic care esti obligat sa il iei cu tine la curse, cazare pentru tine si mecanic, masa iti trebuie cam 3500 de lei lunar minim. Daca nu ai banii astia nu te gandii ca poti face ceva. Asta timp de 3 ani cel putin, apoi incep sponsorizarile daca esti bun, sponsorizari care nu sunt deloc de neglijat eu mi-am deschis doua service auto din sponsorizarile de cand eram in campionatul intern de motociclism viteza, apoi in campionatul de viteza in coasta si mai tarziu de off road. Un inceput ar fi scoala de pilotaj Titi Aur, singura din Romania pe care o recomand pentru piloti si scoala de pilotaj Stefan Vasile pentru copiloti. In al doilea rand daca nu stii matematica nu te baga. Ca si pilot nu trebuie sa fi doar talentat si sa conduci bine. Trebuie sa ai forta in brate, trebuie sa iti exersezi respiratia foarte bine, sa nu ai probleme cu respiratia, sa nu fumezi fiindca esti descalificat din start intr-o cursa, sa nu ai probleme cu inima si tensiunea + elemente de mecanica, pante, rampe, curbe adica ceva din fizica si ceva matematica adica unghiuri si alte prostii ca sa intelegi comenzile pe care ti le da copilotul. Daca vrei sa vezi cam cum este atmosfera scrie pe youtube,, Copilot Raliuri" si o sa vezi cam cum decurge o cursa si ce cunostinte trebuie sa stii + anumiti termeni de specialitate!
E nevoie de curaj. Felictitari ca ai.
Asa, deci daca pentru tine e usor sa acelerezi e totul ok. Cred...
Insa a deveni pilot de curse nu cred ca e asa simplu. Adica daca stii ceva concursuri., cine stie.
Eu stiu ca trebuie sa ai si sponsori sa te ajute, de exemplu cand trebuie sa schimb rotite, alea fiind platite de ei. Sau de tine...in cazul in care-ti permiti.
Sponsorii iti fac contracte, te sfatuiesc, iti fac reclama etc. etc.
Oricum, daca asta iti doresti nu vad de ce sa nu incerci. Dar incearca mai bine in afara Romaniei. Aici momentan nu prea aveam un viitor lumint.
Ps. Mai fa ceva in paralel cu asta, ceva ce nu tine de talent, nu se stie cand dai de necez. Eniuei, nici o facultate n-ar fi rea nu?
Bafta!
Nu ma prea stiu la asa ceva dar cred ca daca accelerezi nu e ceva atat de grav dar iti urez bafta
MihneaChihaia întreabă: