| εїз a întrebat:

Acum doua zile mi-a fost suspendat carnetul.
Am avut o alcolemie de 0, 70 la etilotest.
Insa, nu mi s-a spus cat timp il voi avea suspendat.
Imi puteti spune? Multumesc. [ Mentionez ca am intrat si intr-un gard chiar cand m-a prins politia, si vroia sa ma bage la puscarie o noaptea, pana la ora 6 dimineata, dar tocmai venisem din club, si m-am rugat de ei, le-am dat bacsis si nu mi-au mai facut nimic, doar mi-au suspendat carnetul ]. Astept raspunsul vostru.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform OUG 195/2002, art. 102, alin. 3, lit. a) in cazul contraventiei savarsite de tine se suspenda dreptul de a conduce pe o perioada de 90 zile. Atentie ce faci altadata, puteai sa accidentezi pe cineva, daca de tine nu-ti pasa.

13 răspunsuri:
Stefan
| Stefan a răspuns:

Carnet suspendat 3 luni de zile. Moment in care vei vedea ce inseamna sa fii pieton.

| mgtow a răspuns:

Mai treci pe la sectie si intreaba cat timp vei ramane pieton

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Pe o perioada de 3 luni ești pieton.
Pa, pa.

| RS4 a răspuns:

Sa fie vreo 3 luni! happy

| RS4 a răspuns:

Suspendarea permisului de conducere

Suspendarea carnetului de conducere pentru o perioada de 30 de zile are loc in momentul in care soferul a acumulat 15 puncte de penalizare. Permisul se suspenda pe o perioada de 60 de zile in cazul in care soferul acumuleaza 15 puncte de penalizare intr-un interval mai mic de 12 luni fata de data ultimei suspendari.

Hotarararea de suspendarea este comunicata de catre Politia Rutiera in termen de 10 zile de la constatarea contraventiei, posesorul permisului avand obligatia de a-l depune la Politie in termen de 5 zile. Soferii vor scapa de povara punctelor de penalizare la un interval de 6 luni de la constatarea contraventiei. Permisul de conducere se suspenda automat in urmatoarele situatii:

Pentru 30 de zile:

* Soferul depaseste coloanele de vehicule oprite la semafor sau la trecerile la nivel cu calea ferata
* Neacordarea de prioritate de trecere pietonilor ce traverseaza regulamentar
* Neacordare de prioritate autovehiculelor care au acest drept
* Nerespectarea regulilor privind depasirea
* Nerespectarea indicatiilor agentului de circulatie

Pentru 60 de zile:

* Nerespectarea regulilor privind prioritatea, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, una dintre acestea avind ca rezultat producerea unui accident
* Nerespectarea interdictiei temporare de circulatie pe un anumit segment
* Nerespectarea regulilor de circulatie la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea intr-o astfel de coloana
* Circulatia pe sens opus, cu exceptia cazurilor in care se efectueaza regulamentar manevra de depasire

Pentru 90 de zile:

* Daca soferul conduce sub influenta alcoolului
* Daca autovehiculul prezinta defectiuni majore la sistemul de franare
* La depasirea cu mai mult de 50 km/ora a vitezei regulamentare

În cazul în care conducatorul de autovehicul sau tramvai savârseste, întrun interval de 6 luni de la data restituirii permisului de conducere, din nou o fapta care atrage suspendarea, perioada de suspendare se majoreaza cu înca 30 de zile.

| εїз explică:

Tocmai venisem din club, era ceva normal sa fiu beat, la ora 4 dimineata nu circula RATB-urile, si mai eram si cu vreo 3 fete in spate. Nu am patit absolut nimic... Am condus frumos pana acasa, dupa ce mi-au suspendat carnetu.

| adelynaa a răspuns:

Pey ai avut o alcolemie ft mare
dc ai avut 0. 70 in aerul expirat carnetul ti se anuleaza nu se suspenda
fratele meu a patit-o de un an jumate cam asa
ai mei nu o aflat numai dupa 2 luni intmplator si in acest timp el conducea fara carnet
dupa o jumate de an poate chiar mai mult a trebuie sa plateasca la medicina legala ( ma rog acolo unde se stabilesc alcolemia) vreo 11 milioane a dat. si pe urma dosarul ( ii sa facut dosar penal fara cazier) la trimis la tribunnal. si dupa apr un an a fost chemat la tribunal adica de vreo luna sa zic. km asa ceva. si acolo a priimit 6 luni cu suspendare si trebuie sa platesca chelt de judecata vreo 8 mil... si peste 6 luni merge la tribunal face ceva cerere si face in nou scoala dar ore reduse de legislatie si condus

deci nu ti sa suspendat ci anulat
iti suspenda 90 de zile dc nu treceai de 0. 4 in aerul expirat

acum mna prin pile una alta poate ca ai rezolvat mai usor. dar eu ti-am spus km cum merge treaba in chestiile astea

| ciprian112 a răspuns:

Vei avea carnetul suspendat pentru 90 de zile.Nu stiu daca e adevarat ce scrii aici dar e ceva grav oricum sa conduci in halul asta, tinand cont ca poti pune viata altora in pericol

| psiholoaga a răspuns:

"Tocmai venisem din club, era ceva normal sa fiu beat, la ora 4 dimineata nu circula RATB-urile"- poate ca e normal sa iesi pe 5 carari din club la 4 dimineata, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te urci la volan. De taxiuri nu ai auzit? Vorbesti de parca ai fi fost sanctionat ca n-aveai bilet in troleu, nu ca ai intrat in gard, beat fiind si responsabil de inca 3 persoane din masina ta. Nasol.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E dosar penal o sa-ti iasa la sange aprox 1, 30 la mie o sa stai pe bara caum 1 an si cu noroc sa scapi cu o amenda sau 1 an cu suspendare

| Michelle_5585 a răspuns:

Pai eu stiu ca 3 luni... dar nu stiu sigurstraight face

| mariuscristi a răspuns:

Fratioare ai fost sa sange?

| justundercover a răspuns:

Cam 3 luni tonguesper sa rezisti fara sa conducitongue