| razZSv a întrebat:

Ajutati-ma va rog cu un raspuns.Eu sunt din Suceava si am cumparat o masina in Cluj vineri, 25.01. 2013. Aceasta a fost inmatriculata in ianuarie 2008, taxa fiind achitata si recuperata de fostul proprietar. Dilema mea este daca trebuie sa achit din nou aceasta taxa daca vreau sa o trec pe Suceava, tinand cont ca ea a fost deja restituita fostului proprietar?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca a fost inmatriculata in 2008 nu va mai trebui sa platesti taxa, a fost platita la inmatricularea de atunci. Nu are importanta ca a fost restituita.

| razZSv explică (pentru Ioandelasal):

Dar la institutii imi spun ca trebuie sa o replatesc. Asta nu inteleg... Nici mie nu mi se pare logic sa o platesc din nou si sa intru in acelasi proces ca si fostul proprietar.

| AgathaRo a răspuns (pentru razZSv):

Lasa-l pe colegu mai de sus, nu a ajuns inca pe la biroul politiei cu o masina.Nu stie in ce s-a modificat legea.

| Ioandelasal a răspuns (pentru razZSv):

Pesemne ca nu cunosc ce spune L.9/2012, citez:
"(2) Obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, sau taxa pe poluare pentru autovehicule si care nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii."
Se refera tocmai la perioada 2007-2011, cand s-a mai platit o asemenea taxa.

| 0rlando a răspuns:

Nu sunt 100% lămurit nici eu, dar în principiu dacă taxa a fost restituită fostului proprietar, acum este ca și neplătită, ceea ce înseamnă că tu ești obligat să plătești taxa de poluare.

| AgathaRo a răspuns:

Va trebui sa platesti noua taxa din pacate.

| Gheorghe_Samoila_1983 a răspuns:

Ca sa nu platesti taxa trebuie sa aduci o hartie de la ANAF care sa dovedeasca ca taxa a fost deja platita si ca nu a fost restituita. Daca fostul proprietar si-a retras banii platiti pe taxa, atunci cu siguranta tu trebuie sa platesti aceasta taxa.
www.siteauto.ro

| razZSv explică:

Dar, as putea circula pe numerele actuale? Adica, daca fostul proprietar a eliberat fisa fiscala, masina este trecuta pe mine la impozit?

| Ioandelasal a răspuns (pentru razZSv):

Masina nu este trecuta pe tine pana nu o inmatriculezi si o declari la impozite.