| valy956 a întrebat:

Buna seara,
Am fost sa vizionez un Volvo s40 1.6 16 valve 100 cp din decembrie 2010 si nu gasesc detalii pe google despre acest auto si interesant ca nici la vanzare nu sunt foarte multe si nici consumul nu il gasesc pe net.
Intrebarea este daca detine cineva acest auto sau date despre acest autoturism.
Ma intereseaza ce probleme au in general acest model de volvo, date de consum sau alte date de interes gen fiabilitate, piese, costuri intretinere!

Multumesc, dau funda!

Răspuns Câştigător
| Komarov a răspuns:

Salut, Volvo S40 este o masina super ok, peste multe masini din clasamentul ei, spatiul ca si pasager in spate nu este wow, finisajele sunt foarte ok, un aspect clean la dashboard usor de operat, are tente multe de masini premium, cat despre motorizari se impart multe chestii cu grupul PSA pe partea de motoare diesel 1.6 diesel, si 2.0 diesel ( 2.0 diesel fiind cea mai preferata unitate si cea mai fiabila, foarte rafinat zici ca, conduci benzinare ) motoarele provenienta Peugeot-Citroën, cele pe benzina sunt de design propriu la Volvo cu mici exceptii unde unitatile provin si de la Ford - Mazda, motorul ala de 1.6 benzina este ok simplu si robust, pretentios la calitatea uleiului, consum situandu-se la 11-12 valori reale urbane iar la traseu 6-7 l, e un motor cred ca pus in trimul de baza deci o sa ai o masina standard care se situeaza usor langa segmentul de premium, nu este nici ieftina la piese, nici exagerata. Fiabilitatea compenseaza, dai mai mult oricum decat la intretinerea unui Logan sau Astra, dar le schimbi mai rar.

6 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Este tank, dacă vorbim de modelele mai vechi, nu sunt sigur dacă ăsta din 2010 ar fi la fel de fiabil, dar presupun că merită riscul.

| dinaprilie a răspuns:

Nici pe siteurile englezesti nu ai gasit?

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Vezi aici.
https://aproapemasini.com/2020/03/08/pareri-volvo-s40-ii-2004-2012/
Dupa, fiind o masina construita pe platforma lui ford focus 2, eu consider ca e o masina ok. Cred ca e cam mic motorul pentru asa masina mare totusi. Daca e doar masina de oras e super dar probabil o sa consume, daca e masina de drum lung cu familia. bafta.

| valy956 explică:

Mentionez ca este benzinar!?

| valy956 explică:

Acum am verificat-o si ce este ciudat ca pe raportul reg. Auto Roman apare 2009 euro 4 si in talon euro 4 - 2010 si inca o chestie ciudata perioada 2009-2014 nu are istoric la km cu mentiunea ca in 2014 redobandit CI lipsa itp! Nu am mai vazut pana acum! Voi ce parere aveti? Proprietarul sustine ca a fost proprietar leasingul pana atunci!

| ClaudiuM1997 a răspuns (pentru valy956):

Treaba cu anul se intampla. si eu am avut un seat exeo fabricat in 2009 dar din cauza seriei o iesit pe carte 2010, chiar daca in talon inca aparea 20009. deci aia e ok. faza cu 2009-2014 nu stiu sigur ce poate sa fie. poate o mers la alta statie itp in perioada aia ce nu i-o pus km pe server. am avut un seria 1 ce avea istoric la km doar in perioada 2009-2013, masina fiind fabricata in 2006. eu as zice sa o duci la mecanic si daca el zice ca e ok si motorul suna rotund, e ok.