| GeorgeGabriel20001 a întrebat:

Buna seara, am mașina de foarte puțin timp și nu prea cunosc aspecte legate de mecanica, electrica etc (cei drept nici nu-mi prea place).
In seara asta am văzut că nu-mi mai funcționează farul de spate sau pozitia cum i se spune, după câteva zeci de minute a început să funcționeze (mult mai slab în intensitate) iar în final, din nou nu a mai funcționat. Ce vreau să știu, becul ar poate fi înlocuit cu orice bec pe care îl găsesc pe la peco etc sau trebuie unu exact pentru modelul masinii?

5 răspunsuri:
| helpforyou a răspuns:

Trebuie un bec identic cu cel schimbat. Inb general se potrivesc la majoritatea autovehicolelor.

| DjSannan a răspuns:

Bună seara! În general, este recomandat să înlocuiți becurile de far sau poziție cu tipuri specifice pentru modelul dvs. de mașină. Acest lucru se datorează faptului că fiecare model de mașină poate avea cerințe specifice de putere, culoare sau intensitate pentru becurile de far sau poziție. De asemenea, un bec necorespunzător poate fi periculos de utilizat, deoarece poate suprasolicita sistemul electric al mașinii sau poate produce o lumină necorespunzătoare pentru condusul nocturn.

Dacă doriți să înlocuiți singur becul, puteți verifica manualul de întreținere al mașinii pentru a afla care sunt tipurile de becuri recomandate pentru modelul dvs. de mașină. De asemenea, puteți întreba un mecanic sau un distribuitor autorizat pentru a vă oferi informații specifice despre tipurile de becuri recomandate. Este întotdeauna mai sigur să utilizați becuri recomandate de producătorul mașinii pentru a vă asigura că sistemul electric al mașinii este protejat și că aveți o iluminare corespunzătoare pentru condus

| Motherlode a răspuns:

Ar trebui exact pentru modelul masinii. Spui la magazinul cu piese ce fel de masina ai si ce s-a intamplat si te ajuta ei.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca nu te pricepi si nu iti place, mergi la un electrician.
Problema pe care o descrii, s-ar putea sa nu fie din cauza becului defect, ci a mufei/contactelor oxidate prin stop, mufa sau mai "adanc"...

| IceRope a răspuns:

Nu becul este de vină cu un contact electric oxidat, în soclul lămpii sau la mufa de conexiune.