| Madalin2004 a întrebat:

Buna seara!

Am si eu o problemă
Imi trepidează foarte tare volanul de la 70km/h in sus.
Am schimbat recent caseta de directie,dupa am facut unghiul de fugă,la un service specializat.
Iar azi am schimbat cauciucurile pe fața all sezon,le aveam de vară.

Am iesit putin din oras,dar volanul tremura tare,nici nu pot merge la drum lung cu ea, este prea deranjantă.

Sa fie de la cauciucuri oare? Daca pun jantele de pe față pe spate, credeti ca se va remedia?
Sau cum as putea remedia altfel?

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Du masina inapoi la service si spune-le sa rezolve problema trepidatiei, care ti-a aparut dupa "reparatia" lor!

| mihai69 a răspuns:

Ai echilibrat roțile după ce ai schimbat anvelopele?!?

| Madalin2004 explică (pentru mihai69):

Ăla de la vulcanizare, a pus plumb de ăla am vazut si le-am pus pe ălea de se invarte

Https://youtu.be/6vzu2qcYtEU?feature=shared

Asa am la roți!
Sunt roțile mele cele din clip

Nu e prea mult pus la o roată?

| mihai69 a răspuns (pentru Madalin2004):

Ecam mult, ar putea fi un semn că are ceva defect (gâlmă?) acel cauciuc.

Nu are
Este nou, nou

| relian a răspuns:

Ce lumini ai la bord aprinse, alea galbene ce sunt ca nu se vede bine in video?
Nu e de la cauciucri, daca cauciucurile ar fi cu denivelari, ar vibra masina dar nu la viteze mari, acolo nu mai vibreaza, doar la viteze mici.
Tu ai probleme mecanice, de aia si ai aprinse acele lumni la bord, de care vad nu spui nimic, treci sub tacere, dar tea dat de gol acel video ce ai postat.

| Madalin2004 explică (pentru relian):

Sistemele dezactivate
Dsc si Abs Off
Si cu ele activate tot asa face, am tinut apasat pe buton, am crezut a cu ele dezactivate se remediază

Vibreaza se la 70km in sus
Pe tot parcursul clipului nu am avut mai puțin de 70 km/h

| relian a răspuns (pentru Madalin2004):

Poate ai rotile nebalansate, a spus pe aici cineca ceva despre asta. Mergi si verifica rotile daca sunt bune, sa nu fie indoite, foarte putin neobservabil si sa dea acea vibratie ce spui.
In cazul asta la viteze mari cu janta, una sau mai multe asa, ar putea sa dea acele vibratii.
Dar cei care tiau pus cauciucuri, nu fac si asta, adica sa verifice roata, este buna, nu-i buna, este balansata sau nu? Doar pune cauciuri si gata la revedere?
Daca n-au fost verificate mergi si verifcica, astea sunt usor de verificat, inainte sa faci ceva, sa schimbi ceva, verifici rotile, verifici suspensiile, tot ce se poate verifica.
Poate is bucsele de la acele brate, si ce piese mai sunt acolo. Alea se pot verifica, dar ai nevoie de un lift sa urci masina sa poti vizualiza bine pe sub ea.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Daca volanul trePideaza, nu e de la cauciucuri.
O duci inapoi in service sa verifice ei ce au stricat.

| VENON a răspuns:

Dacă ai pus cauciucuri all-season noi, ar trebui să te asiguri că acestea nu au defecte de fabricație sau uzură inegală. Unele cauciucuri pot avea probleme de calitate care duc la vibrații.
Schimbarea roților față-spate: Într-adevăr, dacă problema persistă doar pe față, poți încerca să inversezi roțile față-spate. Dacă tremuratul se mută în spate sau se reduce, problema este probabil legată de roțile din față.