N-are nicio legatura , numai la noi e mentalitatea romaneasca unde x sau y conduc prin conclauri inainte de permis sau de scoala.Du-te vere si ia permisu si dupa ce ai luat permisu iti iei si masina.Ca oricum nu te ajuta cu nimic.Il stiu eu pe unu care facea el pe cococsu ca domne eu sunt sofer ma (n-avea permisu ) ca pe mine m-a pus tata la volan de la 8 ani eu stiu si cand a dat de permis a picat ca ala saracu de el credea ca condusu pe coclauri singur prin padure e acelasi lucru cum ai merge prin trafic.Cu sa-ti fie tie mai usor in a intelege ce spune instructoru? Gandeste-te ca 90% din oamenii care se duc se dea de permis n-au avut masina in familie, sunt paraleli total cu fenomenu si sunt destui care iau permisu, pentru ca sunt atenti si invata.De asta si faci scoala de teorie si apoi de practica ca sa inveti asta e si scopu nu trebuie sa fii tu invatat de acasa.E la fel cum ai spune ca te duci pe clasa I la scoala cu numerele si literele invatate ca sa impresionezi profesoru pai nu e nicio smecherie, ca doar i-ai facut aluia treaba.Dar fa ce ti-am zis mai bine ocupa-te sa inveti regulile de circulatie si sa fi atent la ce-ti arata instructoru ca e egal cu 0 daca ai tu masina sau nu.Mai stiu pe unu care ala stia toate detaliile masini stia toata mecanica ei si el nu avea permis si eu eram paleta la detalii ca ma durea fix in ciocan cate piulite gasesc in motor sau alte detalii de astea inutile si eu aveam permis si ala nu, eu conduceam imi facea treburile cu masina iar ala era cu bicla cu toata teoria lui.In viata e egal 0 teoria daca nu stii practica.Du-te la scoala auto si fi atent la ce zice ala,nu daca faci tu de capu tau pe camp cu masina sau cu tactu,ca tactu n-are el rabdare sa-ti explice tie, o sa te ia cu hai ba vere ca nu stiu ce sau nu stiu cum cum sunt majoritatea tatilor in tara asta adica niste oameni cu traume interioare care au fost comparati de cand erau mici si acum in loc sa-ti explice frumos o sa inceapa cu ba vere eu la varsta ta stiam deja asta, sau aveam permis sau eu stiu mai bine sau genu asta de porcarii, ala la scoala sta si iti explica frumos, asa am avut si eu pe unu care era prea top, omu mi-a explicat de la 0 tot si datorita lui am si luat permisu pentru ca a stiut si sa ma invete, bine si eu am fost atent.
Nu trebuie sa ti cumperi masina.
Te inscrii la scoala si iei ore de condus, eventual si extra.
Te focusezi pe greseli si nu esti singurul care ia permisul dupa cateva incercari.
Apoi cumperi masina si o conduci cu acte in regula.
Bafta,
Nu face sens ce vrei tu, ca nu ai de ce sa-ti cumepri masina inainte sa-ti iei permis, fiindca nu ai voie sa te urci la volan si nici sa o conduci pana nu iti iei permisul auto.
In orice caz, daca nu ai bani sa faci scoal de soferi si nici sa dai examenul ei zic ca prioritatea ta ar trebui sa fie: sa-ti ia de munca si in 2-3 ani de muncit sa starngi bani, sa faci scoal de soferi, sa-ti iei permisul auto si dupa aceea sa-ti iei si masina.
Este recomandat sa "te joci" cu o masina inainte de a merge la scoala de soferi. Insa masina aia trebuie sa fie pe o proprietate privata, in siguranta. Si recomand sa fie o masina foarte ieftina, casata. Un Logan 2005 taxi, de exemplu. Atat timp cat intra in viteze, vireaza si franeaza, te plimbi cu el pe la mamaie prin ograda, sau pe camp, si devii foarte ok la volan din punct de vedere al calmului si reflexelor.
Cand iei permisul, dai conserva la remat si iti cumperi una mai ok dpdv tehnic si al actelor.
Soipualjh întreabă: