| MadalinCosmin03 a întrebat:

Bună seara.
Am un vw jetta 1.9 tdi din 2006 si mi s-a aprins un martor în bord(arcul de culoare galbena) iar stopurile pe frana stau mereu aprinse.
Am pus testerul si am primit eroare la switch-ul de pe pedala de frână. Am vrut să-l schimb, dar, surpriză...nu exista niciun switch acolo.
Unde ar putea fi...sau vechiul proprietar a facut vreo modificare? De doi ani de când am mașina nu am avut probleme de genul ăsta.
Am fost la mecanic, însă si el a rămas surprins de situația asta.
Ma puteti ajuta cu un răspuns?
Mulțumesc!

1 răspuns:
| relian a răspuns:

Ai pus testerul si ai primit eroare nu stiu ce switch laughing ce eroare ai primit, despre ce OZN-uri vorbesti?
Aia ce ti-a dat acel scaner nu este eroare, aia este problema aparuta la acea masina.
Voi romanii din RO confundati eroarea cu un fapt, cu ceva real.Tu stii cei aia o eroare? O eroare este o informatie gresita, ceva gen, masina ta sa fie in perfecta stare de functionarea si scanerul sau computerul masinii sati afiseze o informtie gresita, adica eroare.

Ca urmare ce tia citit scanerul ala, sau tester cum il numesti tu, este o problema reala, deci masina respectiva are probleme, nu exista acolo nici o eroare laughing
Ca idee sa stii si tu ca la masini se folosesc module electronice care dau 0 eroari, nu se accepta piese electronice la masini care dau erori.
Baga si tu pe Youtube sau google ceva genul " 2006 vw jetta brake light switch" poti adauga replavce sau location, vezi pe unde ar fi localizat acel switch ce spune testerul ala, adica computerul masinii, pentru ca acel tester de fapt citeste informatia din computerul masinii.

Arcul ala de culoare galbena ce reprezinta? Spui ca s-a aprins ala la bord, cauta in manualul masinii si vezi ce reprezinta acea lumina.

Switch-ul ce intrebi tu este bagat acolo undeva la sofer, dai panoul ala de sub picioare jos si la pedala de frina, dar cum am spus tocmai sus mergind pe pedala spre bordul masini in sus, trebuie sa scoti acel panou sa poti vedea si inlocui, acolo ase afla switchul respectiv.

Cum am spus cauta pe Youtube dar in engleza si gasesti exact la masina ta video unde arata ce sa desfaci, unde sa cauti si cum sa inlocuiesti acea piesa.
Nu stiu la ce mecanic ai fost, probabiul ceva pompier laughing nu te astepta sa gasesti acel switch mai stiu eu unde pe pedala, sau sub pedala.

Sa fi facut ceva modificari careva? Asa si pana acum cum a functionat lumina la frina?
Mai debgraba eu cred ca atit tu cit si mecanicu respectiv nu stiti ce sa cautati sau unde sa cautati.