| Silvester7 a întrebat:

Bună seara! Aș dori să mă puteți ajuta cu o părere/informație. Acum câteva zile am achiziționat o mașină SH adusă din Germania, de la o persoană care se ocupă cu astfel de activități. Aș dori să merg în curând la RAR dar am aflat că din iulie 2022, CIV- ul se eliberează doar celui care a adus mașina în țară/achizitor intracomunitar, sau împuternicitului acestuia. Întrebările ar fi, a omis persoana care mi-a vândut mașina să îmi dea CIV de la bun început - presupunând că ar trebui el s-o înscrie la RAR când o aduce în țară - trebuie să îl contactez în vederea unei împuterniciri? Mi se pare puțin exagerat ca toți cei care cumpără mașini în acest mod, legal, de altfel, să meargă la vânzător pentru obținerea unei împuterniciri, dacă are zeci de clienți intr-o săptămână, se va întâlni cu toți la notar pentru împuternicire? Actele pe care pe dețin sunt contractul de vanzare-cumparare, brief mic și mare, TUV, contractul de vânzare-cumpărare cu cel din Germania, asigurarea RCA pe numele celui care mi-a vândut mașina/adus-o în țară, dovada de circulație provizorie - mașina are numere roșii.
Ați întâmpinat situații similare? Mulțumesc anticipat!