| andreipro54 a întrebat:

Buna seara, astazi am fost sa imi cumpar o masina la 4200 lei, un golf 4, vazut anunt pe Facebook, insa a spus vanzatorul ca pot sa merg 2 luni pe asigurarea lui până expira si dupa facem actele si contractul, insa am vazut dupa ca mașina nu este pe numele lui si omul este samsar, proprietarul fiind altul. Eu deja am dat banii, el a dat toate actele masinii insa nu am facut contract de vanzare cumpărare si nici fiscal nu a dat, insa a spus ca dupa 2 luni rezolvam si el acum se da cotit si vorbește sictirit si cel mai probabil nu o sa mai raspunda atunci, el mai spunea ceva ca dupa alea 2 luni imi poate da alta masina. Ce e de facut? Nu stiu cum sa procedez

15 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Deci ti-ai luat teapa...
Reclama-l la Politie si vezi ca masina sa nu fie furata si vanduta.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Practic tu acum ai dat banii pe nimic dacă nu ai contract.

Îl contactezi și face toate actele cat mai repede. Dacă nu vrei îi returnezi mașina și ceri banii înapoi.

Dacă nici așa doar o plângere la poliție

| andreipro54 explică (pentru suntserios):

Nu vrea omul cu returnare

| suntserios a răspuns (pentru andreipro54):

Atunci ți ai luat o țeapă de zile mari. Rămâne amenințarea cu plângere la poliție.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu sunt multe de facut acum, dupa ce ai dat banii.
Poti incerca sa mergi la politie, desi nu prea au ce face, eventual iti pun masina sub sechestru, nefiind cumparata legal.
De multe ori, masinile fara fiscal sunt prinse intr-un sechestru, si confiscate la primul control mai amanuntit.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Verifica daca masina are asigurare.
Un agent de brokeraj te poate ajuta.
Te mai sfatuiesti cu ei ce poti face.

| andreipro54 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Masina are asigurare, dar nu stiu cu cine sa vorbesc

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru andreipro54):

E pe numele vanzatorului?

| andreipro54 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu, e pe numele proprietarului, am copie dupa buletinul proprietarului insa nu e el cel care mi-a vândut masina

Atunci e clar. Ai dat peste un "intermediar"

| kalasnicov22 a răspuns:

Dezmembreaz-o si poate iti recuperezi banii.

| andreipro54 explică (pentru kalasnicov22):

Pot sa o dezmebmrez daca e altul proprietaru?

| jcktmp a răspuns:

Dacă nu a semnat încă un contract de vânzare-cumpărare și nu ai toate actele, e o problemă. Faptul că mașina nu e pe numele lui e un semnal clar că ceva nu e în regulă și că cel mai probabil e vorba de un samsar. Dacă îți spune că poți circula două luni pe asigurarea lui, ăsta e un alt indiciu că poate vrea să te păcălească. Cam ce poți să faci acum? În primul rând, trebuie să te asiguri că îți semnează acel contract de vânzare-cumpărare cât mai repede, altfel nu vei avea niciun drept legal asupra mașinii. Trebuie să-l presezi să facă asta. Dacă tot tergiversează și nu vrea să îți dea fiscalul sau să încheie tranzacția corect, trebuie să te gândești serios dacă vrei să continui sau să îți recuperezi banii. E destul de clar că îți dă țeapă și probabil nu va răspunde după cele două luni, așa că ar fi bine să nu aștepți și să încerci să rezolvi chestia asta cât mai curând. Dacă nu reușește să-ți dea documentele legale, sau dacă începe să-ți dea semne că vrea să te păcălească, cel mai bine ar fi să contactezi poliția și să le explici ce s-a întâmplat. Păstrează toate dovezile: plățile făcute, actele pe care le-ai primit și orice comunicare cu el. Dacă îți promite altă mașină, cere-le actele corecte de îndată ce ți-o oferă și nu te baza doar pe vorbe. Încearcă să insiști să rezolve situația. Dacă nu mai răspunde, atunci nu-ți rămâne decât să mergi mai departe cu poliția.

| andreipro54 explică (pentru jcktmp):

Multumesc, insa omul mi-a spus ca dupa cele doua luni imi da alta masina, si nu e el proprietarul ca sa poata face contractul vanzare cumparare, am poza cu copia dupa buletinul proprietarului si toate actele, as putea sa caut proprietarul adevarat al masinii?

Ar trebui!