Chestia este ca acei sensori au legatura cu ecranu,poti avea sensori si fara sa ai camera,sensorii aia au legatura cu computerul masinii,automat de exemplu cand dai in spate ei sunt activati sa zic asa,asta pe spate,iar in fata trebuie sa ai buton pentru ai activa tu,atunci cand parchezi.
De montat se poate monta chiar daca masina nu este echipata cu asa ceva dar nu vor functiona ca si la masinile care sunt dotate cu asa ceva din fabrica.
Chestia este sa montezi un buton si atunci cand parchezi sa activezi acesti sensori,atunci vor functiona si cei din spate cat si fata.
Asta sigur se poate,dar este bine sa cauti pe cineva care a mai facut asa ceva.
Ori cauta pe Youtube dar in engleza si acolo sigur gasesti destule video in care iti arata si explica ce sa faci si cum sa faci.
Sensorii de parcare se pot folosi si aftermarket nu neaparat originali,asta la orice masina chiar si la cele echipate cu sensori.
Cauta pe Youtube,sigur vei gasi destule video pe tema asta.
Ar mai fi o alta idee,dar asta presupune multa cautare,informatii etc,sa afli daca masina ce o ai tu din anul ala,daca au fost fabricate masini in anul ala si cu sensori. Apoi trebuie sa afli ce piese sunt implicate in functionarea acestor sensori,daca trebuie ceva module,sau nu,asta daca vrei sa faci masina ta fara sensori exact ca si cea din fabrica cu sensori.Dar asta presupune si o reprogramare a computerului.
Sa faci masina ca din fabrica, sa functioneze asa, te costa ceva bani, nu stiu cati dar poti intreba la reprezentanta, aia stiu cel mai bine.
Sa o faci asa doara cu buton sa apesi tu cand parchezi asta se rezolva cred mult mai ieftin, dar este mult mai bine sa cauti pe cineva care face sau a mai facut asa ceva.Asta daca tu nu te pricepi sa surubaresti, sa ai ceva cunostinte de electrica si mecanica.
Eu de ex am 8 sensori de bmw, ii am de la cineva, buni cu tot cu cabluri.Gasesti sensori pe ebay sau pe net in general de care doresti si originali si aftermarket.
Si eu ma gandeam sa pun sensori la raia mea dar apoi am spus sa mai stau,ca vreau sa iau mercedes asa ca nu are rost sa mai bag banii degeaba.
Am vazut masini care au doara camera,nu au sensori,sau masini care au sensori si nau camera nu stiu de ce fac astia magaria asta,dar asta e probabil fabrica cauta sa scoata bani din orice,asta pentru ca orice chestie costa,indiferent cat de mica sau la ce foloseste.
Nu inteleg de ce mercedes,bmw audi fac magarii de genul asta,sensorii stia is f ieftini in ziua de azi,am vazut masini f ieftine,brabduri slabe cu tot felul de chestii, aia de ce fac si astia nu? Cum am spus e magarie pe fata fac masini si astazi fara GPS cand GPS -ul ar trebuie sa fie un accesoriu obligatoriu pus la masina, oricine are nevoie de GPS la un moment dat, plus ca femeile in general stau f prost la capitolul orientare si ar fi foarte de ajutor.Dar uite ca firme mari, branduri cu nume mare nu pun GPS nu pun sensori, nu pun camera.
Asta e.Scuze ca am scris si altceva decat ai intrebat