Sunt sofer profesionist din 2020. Am 24 de ani. Am luat toate examenele pentru C si E din prima. Totul se rezuma la atentie. Trebuie sa fii atent, sa iei lucrurile cu calm, sa nu fii stresat si sa ni te grabesti. Ti o spun cu mana pe inima ca nu e asa cum se aude ("nu dai bani, nu iei"). Sunt cel care nu a vrut nici in ruptul capului sa dea bani si nu am dat. Am luat tot pe bune si din prima. La plecarea din rampa e exact ca la masina mica. Nu trebuie sa te grabesti. Faci totul cu calm.
Ca sfat. pentru traseu nu prea ai ce invata. Cum am spus si mai sus, atentie maxima. Pune si fa chestionare. Ia ti o carte de studii de caz / legislatie pentru CPI (atestat transport marfa)
Salut! Am permis ABCE obtinut la 18 ani acum vreo 15-16ani. Am facut orele de conducere pentru toate categoriile in paralel. Personal mi s-a parut dificil de condus camionul + remorca, mai ales ca faceam ore pe niste strazi destul de inguste, iar camionul in sine mi se parea imens pe langa autoturism; era un Volvo destul de vechi cu transmisie manuala (Nu stiu ce camioane se mai folosesc in ziua de azi la scoli), dar stiu ca intra in viteza cu dificultate; in marsarier trebuia sa tin tot timpul mana pe schimbator altfel sarea din viteza. Parcari cu spatele cu remorca nu am facut deloc in scoala.
Instructorul era foarte exigent, iar asta ma facea sa cred ca sunt praf si ca examenul cu politistul o sa fie nasol. N-a fost deloc asa, am mers destul de putin in oras si mai mult pe centura, m-a pus sa intorc intr-un sens giratoriu si aia a fost. Admis
N-am mai condus de atunci camion, nici nu pot sa zic ca mi-a placut vreodata, a fost doar o ambitie de-a mea sa iau toate caregoriile.
anonim_4396 întreabă: