Salut, nu stiu daca poti incepe orele de condus pana nu ai implinit 18 ani, dar examenul sigur nu il poti da daca nu ai 18 ani impliniti. In fine, asta vei afla mai exact la scoala de soferi. In legatura cu sala ( de 8-9 luni am dat si eu pentru adaugare de categorii) sfatul meu e sa mergi la orele de legislatie pana pricepi, ce nu stii intreaba profesorul. Din cate stiu un curs intreg de legislatie tine aproximativ 2 saptamani, daca ai parcurs unul si tot ai nelamuriri poti sa mai participi inca odata ca sa iti intaresti cunostintele. Dupa ce sti legislatia bine apucate de testele de pe drpciv pana te acresti de ele. Daca faci 24-25 pe net la ei ai sanse mari sa iei. Sa faci si intrebarile de la sfarsitul cartii de legislatie pentru ca sunt aceleasi ca la examen. Mare atentie la intrebari capcana si bafta!
E cea mai proasta treaba asa cu scoala inainte sa faci 18 ani. In 3 luni pana dai examenul (sau chiar 4 ca cine stie cand te programeaza) uiti tot ce ai facut. E bine sa faci orele de condus cat mai comasate, in 2-3 saptamani maxim. Legat de legislatie cel mai bine ar fi sa participi la cursurile scolii de soferi