| anonim1 a întrebat:

Buna seara, in ultimul timp am observat ca imi consuma cam mult combustibil masina mea(diesel, ford focus, 2001, 250 mii km), nu inteleg care ii motivul? ma gandesc ca din cauza uleiului pe care trebuie sa il schimb amu(aral sae 5w30, am deja 12 mii km cu el), filtrul de aer (l-am verificat) ii negru de mizerie.Se poate sa fie astea motivele pentru care imi consuma mai mult combustibil? sau care ar fi cauza? va rog ajutati-ma cu niste pareri, multumesc

2 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Daca filtrul de aer e infundat se poate si dubla consumul, si daca este filtrul imbaxit ai grja ca si catalizatorul este mai mult ca sigur, si trebuie curatat si ala ca sa isi revina consumul la noraml. Uleiul nu are treaba decat daca ai mers cu el cu mult mai mult decat normal, daca abia ai depasit nu este nici o problema!

| olixandru a răspuns:

Ce poate influenta consumul unei masini, filtru de aer, catalizatorul, sonda lambda ( asta in caz ca ai aprins pe bord vreun bec galben), iar acum este iarna sigur iti cunsuma cu un litru mai mult fata de vara, recomandat in Romania sa faci schimul la masinile cu motor disel la cel mult 10.000.