Daca e din UE nu se considera import deci nu ai nimic de platit, ai nevoie de cineva cu slep sa o aduca din tara cu pricina pana la tine acasa daca nu cumva planuiesti sa te duci tu, caz in care te sui in ea, bagi motorina si o conduci pana acasa.
Valoarea impozitului depinde de unde locuiesti, fiecare oras isi stabileste valoarea impozitelor, in Bucuresti ar fi vreo 2500 de lei pe an, dar acolo e mereu putin mai scump.
Din Germania, eu nu am să o înscriu pe mine dar pe un prieten și el are permis de cel puțin 15 ani, starea sănătății nu îi permite să mai meargă la volan, dar eu plănuiesc să vin cu ea înapoi în Germania
Atunci procesul e clar, vezi doar sa ai cu tine pe cienva care stie germana sau ceva aplicatie de traduceri.
Eu la moment sunt la Germania, am cunoscuți care lucrează aici ca traducători și pot să apelez la ei, dar mă interesează să aflu cat va fi taxele anuale cu tot cu asigurare, măcar aproximativ
Uita-te pe site la primaria ta si vezi ce impozite au, asigurarea e greu de estimat, ai mai jos un link cu tarifele de referinta doar ca depinde de ce bonus malus are prietenul pe care vrei sa inscrii masina, aia poate sa mai scada sau sa mai adauge.
https://compara-asigurari.ro/......referinta/