| Ro731 a întrebat:

Bună seara, TPU, am și eu o întrebare. Mi-am dus astăzi mașina la mecanic(un Golf 4) pentru a-mi monta o nouă casetă de direcție comandată de el de la depozit(1200 lei) pentru că cea veche avea scurgeri și scotea un zgomot foarte urât când viram de pe loc cu ea. Cu caseta veche, dădeam cu volanul maxim o tură și jumătate de la mijloc la stânga și o tură și jumătate de la mijloc la dreapta. Acum, după ce am schimbat caseta, iau maxim 1 tură și 3 sferturi de la mijloc la stânga și o tură și un sfert de la mijloc la dreapta(practic, un sfert de tura a fost luat de la dreapta și pus la stânga), iar în plus, după ce iau acea tură și un sfert la dreapta, mai pot lua un pic dacă încerc să mai dau puțin și dacă iau acel "un pic" în mers, se aude un zgomot ciudat de la direcție. Menționez și faptul că am ieșit și în afara mașinii și am luat maxim în ambele părți și se observă diferența de virare a roților cu aproximativ jumătate mai mult în stânga față de dreapta. Nu știu dacă problema este de la montaj sau de la casetă, însă când am fost la mecanic acesta a spus că caseta(care a fost calibrată și făcută geometria tot de dânsul) este ok montată cât timp mașina merge dreaptă când ai volanul drept. Voiam să vă întreb care dintre cauze(montaj, geometrie sau casetă) ar putea fi de vină, ca să știu dacă ar trebui să rog pentru altcineva legat de montaj sau geometrie.

Răspuns Câştigător
| Adrian5575 a răspuns:

Nu a impartit caseta cum trebuie. Cand schimbi caseta, trebuie sa pui rotile si volanul drept. Volanul ramane mereu drept, iar caseta noua se monteaza impartita, adica atat cat e in dreapta sa fie si in stanga.
Ori nu era volanul drept, dar caseta era impartita, ori volanul drept si caseta intr-o parte mai lunga, intr-o parte mai scurta.
Geometria poate e facuta bine, adica nu trage intr-o parte si volanul sta drept, dar sigur ai o bieleta cu mai multe filete decat cealalta, semn ca nu este caseta impartita. De exemplu ai in dreapta 25 de filete si in stanga ai 15.
Ca sa imparti caseta, trebuie scoasa coloana de directie din caseta, pui volanul drept, imparti caseta sa fie la fel de lunga in stanga si in dreapta, montezi coloana de directie, reglezi geometria si aia e.

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

A umblat la volan cand a montat? Tot ce se poate sa nu fie reglat bine,ai barele alea ce duc la roti,alea ce se regleaza,dar daca el spune ca alea is ok,dar cine mai are incredere in meseiasii astia de azi.
Apoi depinde si de piesa ce ti-a pus-o,sigur nu ti-a pus o piesa originala,ti-a pus ceva aftermarket,acum depinde si ce aftermarket tio fi pus,cine stie ce chinazarie laughing asa doara din ce descrii tu nu stiu daca poti rezolva ceva.
Eu ce iti sugerez,este sa mergi si la alt mecanic sa verifice,dar cauta unu bun, inainte sa verifice spui cum sta treaba si spune-i ca platesti dar macar sa stie sa faca treaba buna, daca nu sa nu se apuce doara asa sati ia banii aiurea.
Dar asa pentru o verificare nu cred ca e cine stie ce, ar putea cineva sa se uite si moca, iar daca e ceva gresit, atunci sa remedieze si sa te taxeze.

| Denila123 a răspuns:

Sa grabit si nu la intreast
mai bine du-te fai unghjiu de fuga

| Flo193 a răspuns:

Mergi in alt loc si fa geometria la roti, mai mult ca sigur nu ii facuta bine ma ales daca mecanicul Dvs. nu are stand pentru facut directii... nu ii scumpa de facut eu is din Deva HD si pe la noi ii in jur de 70 de lei.