Daca ai categoria B atunci nu mai trebuie sa obtii categoria AM, mopedele se pot conduce cu orice categorie, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(2) Permisele de conducere dau dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, după cum urmează:
d) permisele de conducere eliberate pentru orice categorie sunt valabile pentru vehiculele din categoria AM;"
La curbe trebuie sa te inclini usor spre interiorul curbei, ca sa nu te rastorni.
Pentru a putea circula legal pe drumurile publice trebuie sa faci o scoala de conducere si sa sustii examinarea pentru obtinerea permisului de categoria AM. In scoala o sa inveti conducerea. Scoala se poate incepe la 15 ani si 9 luni iar examinarea dupa ce implinesti 16 ani.
Asta stiam am categoria B si am si AM problema consta eu am mai condus motociclete dar nu pe drumurile publice deci zic doar de viraje cineva mi-a zis ca este ca la bicicleta mai ales in curbe ca trebuie sa ma inclin dar nu cred ca e chiar asa eu de astea am intrebat stiu ca trebuie sa am categoria Am dar neaparat trebuie sa fac scoala? adica nu as putea invata pe drumurile de tara spre exemplu? mersul cu viteze mai mici?
Inclinarea nu ar fi gen ca al bicicletei pentru a tine balans?
Da, tot asa, ca si cu bicicleta.
Multumesc pentru raspunsuri o seara buna
Daca ai categoria B atunci nu mai trebuie sa obtii categoria AM, mopedele se pot conduce cu orice categorie, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(2) Permisele de conducere dau dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, după cum urmează:
d) permisele de conducere eliberate pentru orice categorie sunt valabile pentru vehiculele din categoria AM;"
La curbe trebuie sa te inclini usor spre interiorul curbei, ca sa nu te rastorni.