Întrebare recomandată | valhala90 a întrebat:

Buna seara tuturor! Am o problema legata de o masina pe cre am achizitionat-o recent de la un prieten.Este vorba de o Dacia Logan 1.4 MPI.Masina are 78000 de kilometri rulati si e din 2005.In ultima saptamana a inceput sa imi faca figuri la schimbatul vitezelor, mai exact in treapta 1 si marsalier(in ambele cazuri uneori intra din a doua sau a treia incercare) si mai face probleme cand dau a treia sau cand retrogradez din treapta 4 in treapta 3(adica ori nu intra ori intra putin mai greu ca si cum s-ar freca de ceva, se simte la mana).La rece vitezele se schimba foarte usor si chiar cand merg cu ea are momente cand merge perfect.Deci intrebarea mea ar fi de ce face fazele astea si cum se pot remedia.Nu as crede ca exista probleme la ambreiaj sau cutia de viteze dar cei care sunt in cunstinta de cauza ii rog sa imi dea un sfat.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cel mai probabil ai probleme cu ambreiajul. pana nu te duci la un mecanic sa se uite nu putem noi sa ghicim

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

De schimbat ambreiajul daca te lasa, cel mai bine o vizita la un mecanic

| ion933 a răspuns:

Mergi la un mecanic

| ginoeugen23 a răspuns:

E ceva de la timonerie...ar trebui sa te uiti pe acolo. daca reusesti... undeva pe sub baterie, sa vezi daca e la locul ei

| Roman_Florinel_1956 a răspuns:

Ambreiajul se duce

| FCSB24 a răspuns:

De la ambreiaj este problema mai precis de la rulment.

| constantinopolovicescovici a răspuns:

1 : schimba uleiul din cutie 2:poti regla timoneria de la un colier, rotindul milimetric intr-un sens sau altul, constatatand efectul in mers, aflat undeva sub vasul cu lichid de frana, necesita o cheie de 10.