| CostiS98 a întrebat:

Buna seara tuturor! Vreau sa stiu si eu toate punctele slabe si forte ale motoarelor MPI de 1.6 de pe golf 6, anul incepand cu 2009 in sus.
Vreau pareri cat mai multe, mai ales de la cei care detin/ au detinut acest model (BSM cod motor). Vreau sa stiu daca merita acest motor pe aceasta caroserie cu cei 101 căluți si daca ar fi sa achizitionez una la ce ar trebui sa fiu atent si la ce pot fi impacat cu gandul ca nu va pica? Multumesc!
Rog pe cei care au auzit din vorbe ca sunt așa si așa sa se abtină.

2 răspunsuri:
| ClaudiuM1997 a răspuns:

Salut. Motorul 1.6 mpi e cam acelasi cu cel de pe golfu 5 si golfu 4 doar ca i so adus diferite imbunatatiri si modificari. Eu am luat ceva asemanator numa ca in varianta de 105cp 1.6 MPI pe Polo 2007. Singura problema la motorul asta e consumul de ulei dar aia apare undeva mai tarziu in viata. In rest, e motor simplu pe benzina. E ieftin de intretinut si nu prea are ce sa se strice la el. Eu am cam 6 exemple prin familie si prieteni de 1.6 MPI de la VW si doar 1 consuma ulei, restul merg ok si nu au probleme. Ca putere e decent pentru caroseria de Golf 6. Dupa mine e masina super de oras cu asa motor si e ok si cand mergi la drum lung, dar sa nu te astepti sa te iei la intrecere cu un 2.0 TDI de exemplu.

| KR0NSTADT a răspuns:

BSM este cod pentru motorul de 5 litri, de la S8 Quattro.