| tigroiul726 a întrebat:

Bună Seara. Vin cu o întrebare vă rog mult. Am o dacia 1.6 si ieri mi s-a aprins becul galben, pe urma m-am dus la cea mai apropiata benzina si am bagat de 50 de lei, a ramas la fel pe galben ca si cand nu ar avea benzina si astazi am bagat tot la fel si nici un semn nu da este tot pe galben. Masina functioneaza foarte bine în bord cred ca ar fi problema, la un service mi-au închis gura ca trebuie alta sonda cu manopera si ma ajunge la destul de mult. Desi nu cred ca ar fi asta. Ce credeti ca ar avea si ce as putea sa fac va rog mult. Mulțumesc!

4 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

De ce nu crezi ca ar fi asta? Daca intr-adevar ai bagat de 100 de lei benzina, ar cam trebui sa se stinga becul rosu, ca te apropii de un sfert de rezervor. Bineinteles, cu conditia sa nu fi parcurs o distanta semnificativa intre timp.
Daca intr-adevar ai 14 litri de benzina in rezervor iar becul galben inca e aprins, cel mai probabil sonda litrometrica este defecta. Si nici nu ma mir, daca ai rezervorul gol si alimentezi de 50 de lei. Recomandarea mea este sa nu lasi niciodata rezervorul sub sfert, altfel urmatoarea defectiune va fi la injectoare si la pompa de combustibil.

| darrio2007 a răspuns:

De obicei este rosu cand te apropii de terminarea benzinei din rezervor. Alta este cauza.

| relian a răspuns:

Daca ai pus 2 litri de benzina cum vrei sa se stinga lumina aia laughing baga si tu mai multa.
Sau ar putea sa fie cine stie o defectiune la pompa la plutitor, sa fi ramas ala blocat, asa nu mai arata corect.

| MarcelCianu a răspuns:

Sa o vinzi si sa cumperi o masina noua.