| elennabl a întrebat:

Buna! Sunt foarte panicata, am cumpărat recent o mașină de la o doamnă, am înregistrat-o la fisc pe numele meu, dar nu am pus talonul pe numele meu, pe el a scris doamna, înstrăinat către "numele meu". Dar ulterior am aflat destul de târziu ca având sub 20 de ani și fiind prima mea mașină plătesc asigurarea 4000 RON pe an si nu-mi permit, iar plata asigurării ar fi primul pas ca apoi să pot pune talonul pe numele meu, se întâmplă ceva dacă nu pun talonul pe numele meu? Mentionez ca masina nu o misc de unde e parcata

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, mergi si trece-ti masina pe numele tau, peste tot unde trebuie inregistrata.
Apoi, ceea ce tu nu cunsoti este ca fiind incepatoare ai toate sansele ca in primii ani de soferie sa faci accident, caz in care asigurarea nu te suporta daca nu este pe numele tau si tu ai facut accidentul.
Asadar este un motiv foarte real de ce asigurarea este atat de scumpa pentru incepatorii tineri si de ce nu te acopera daca faci asigurare pe alte persoane. Asta este lucrul pe care nu ti-l va spune nimeni, fiindca le este rusine sa recunoasca ca au facut accidnete din vina lor si dupa aia au platit cu varf si indesat amble masini lovite, fiindca au ales o asigurare ieftina, care nu-i acoperea pe incepatorii care au sofat masina respectiva.
Nu-ti fura caciula singura, ca ajungi sa platesti cat nu face!
Iar cand nu-ti permiti sa platesti service-ul si asigurarea la masina, vinde masina, insemnand ca nu ai nevoie de inca o cheltuiala pe care nu ti-o poti permite.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai la dispoziție 90 zile sa o transcrii pe numele tau. Pe urmă nu mai poți circula pentru că se suspendă înmatricularea. Daca vrei sa tii mașină pe post de bibelou nu se întâmplă nimic.

| goguPatent a răspuns:

Daca nu folosesti masina nu se intampla nimic daca nu o transcrii, dar e cea mai proasta afacere sa cumperi o masina pe care sa nu o folosesti ca nu ti-o permiti. Mai bine o vinzi mai departe.

| Rzn13 a răspuns:

La 20 de ani bănuiesc ca ti-au cumpărat părinții acea mașină sau ai avut banii de la vreo cunoștință. Ce mașină e, motorizare, an?
Eu îți recomand să nu te panichezi și să continui sa o transcrii pe numele tau.
Chiar dacă un rca pe numele tau costa 4000 lei Eu în locul tău as merge la o banca si as face un card de cumpărături. Asta dacă ești angajata de minim 3 luni sau rogi pe cineva din familie care e angajat sa facă un astfel card.
Cu acel card se poate face pe eMAG asigurare rca și o plătești în 12 rate fara dobanda.
Eu asa îmi plătesc rca-ul la mașină personala. În cazul meu suma e sub 1000 lei.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca nu circuli, nu se intampla nimic. Eventual te reclama vanzatoarea ca nu ai inmatriculat-o, si ti se aplica o amenda contraventionala + suspendarea inmatricularii/retinerea certificatului si eventual a placutelor. Desi asta e masura ce se face de obicei in trafic, nu si in cazul in care masina nu este folosita.
Scaparea tuturor este inmatricularea pe numele unui parinte/rude trecuta de 40 de ani, ideal chiar pensionara. Nu trebuie sa aiba permis, eu am masinile pe numele mamei de multi ani, are bonus mare la asigurare, desi ea nu a condus niciodata/nu are permis.

| Liviu a răspuns:

Ce pacat ca ai mesajele blocate si nu iti pot da mesaj, as avea eu o idee.