In principiu permisul EU este valid in Germania pana la data expirarii. Daca nu era valid nu te acceptau la examen, deci poti conduce linistit.
Atentie insa, daca ai Anmeldung pentru sedere de lunga durata, si iti expira in acest timp, trebuie reinoit in Germania, multi nu vor sa o faca ca se sperie de "punctele" care sunt mai severe decat cele de la noi si se duc sa-l preschimbe in Romania. Asta tine (nu e legal, dar nu face nimeni verificari speciale) pana in cazul unui accident, cand se fac investigatii privind validitatea permisului si atunci poti avea probleme.
Mulțumesc pentru răspuns, dar, atestatul este german și permisul românesc, am vrut sa schimb permisul dar m-au refuzat deoarece am Anmeldung numai de o lună, iar minimul este de 6 luni,
Întreb; pot conduce în aceste condiții: atestat german și permis de conducere românesc?
Daca ai fost primit la atestat si ti-sa eliberat atestatul inseamna ca toate formalitatile de verificare (inclusiv validitatea permisului RO) au fost indelplinite, condu fara nici o grija.
Daca vrei sa fii mai catolic decat Papa mergi la Rathaus, Straßenverkehrsbehörde si intreaba, dar de fapt asta este modul corect in care trebuie sa se desfasoare autorizarile, examenele se dau pe teritoriul statului unde ai rezidenta, nu de duci in tara de cetatenie sa le dai (majoritatea fac asta pentru ca nu stiu limba si nici sa completeze o cerere, dar de fapt nu este legal in timp ce ai rezidenta valida in alta tara).
Cibi_Viorica_1977 întreabă:
anonim_4396 întreabă: