| Bradatanu_Ovidiu_1992 a întrebat:

Bună TPU aș dori sa îl trec pe tata ca proprietar al masinei mele dar nu știu ce acte exacte îmi trebuie Vă rog cine știe exact sa mă ajute!!

3 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Documentele necesare sunt: CIV, talon, contract de vanzare cumparare intre tine si tata (se poate de mana), certificat de autenticitate valabil de la RAR, cartile de identitate ale ambilor, adeverinta de la finante ca s-a platit taxa si nu s-a recuperat (daca nu, trebuie platita taxa) si RCA in vederea inmatricularii, pe numele tatalui. Trebuie completata o fisa de inmatriculare (gasesti model pe net sau apelezi la o firma de intermedieri), care va fi stampilata de directia venituri a primariei (cu taxele de rigoare), moment in care se elibereaza si certificatul fiscal. Se mai plateste la CEC o taxa de talon si cu tot dosarul te prezinti la Politie-serviciul inmatriculari, unde se face trasncrierea de pe tine pe tatal tau.
PS: Daca nu apelezi la intermedieri pentru a-ti intocmi dosarele, sa ai la dosar cate doua copii dupa fiecare act (1 pentru finante, 1 pentru Politie).

| mgtow a răspuns:

El stie, pentru ca si el are masina si cunoaste demersurile nu are rost sa mai spunem noi.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai faci un contract de vanzare cumparare cu el

platesti taxa de timbru daca e cazul

o radiezi de la finante de pe numele tau

o ia el la impozit pe numele lui

ii face RCA pe numele lui, identificarea la RAR.

platesti la cec taxele de talon si de inmatriculare

si apoi cu dosarul complet la politie