Nu conteaza doar dimensiunea, in principal conteaza latimea jantei (J) si raportul dintre janta si fuzeta (ET).
Pentru asta, ar trebui sa cauti ET-ul si J-ul celor mai mari jante care au fost montate de fabrica pe modelul respectiv, si sa te ghidezi dupa acele informatii.
In orice caz, merg jante de 8J, insa nu stiu cam ce ET e acceptat, as zice ca undeva la 35+/-5.
Mai bine intra pe un grup de specialitate pe Facebook(Destinat detinatorilor de GOLF 4) si intreaba acolo care e latimea maxima si et-ul potrivit, sunt sigur ca sunt alte persoane care au facut aceeasi modificare si ar putea sa-ti spune un raspuns mult mai exact decat vei primi aici.
De omologat stiu ca trebuie sa Le omologhez mai ales ca are numere de Germania. Cu astia nu te joci, dar mie mi-e frica sa nu imi agate in brate pe fata sau la incarcatura pe spate sa-mi frece in aripi. Jantele cu tot cu cauciucuri aici costa undeva la 1300 de Euro si tocmai de asta as vrea sa fiu Sigur si dupa sa dau banii... Sper ca ma intelegi
In civ scrie doar pe 16 dar asta nu e o problema ca merg sa Le omologhez.
Tot asa am pus pe scciroco, jante pe 19 si s-au omologat fara probleme.
"Ca sa raspund la titlul topicului, dimensiunea maxima a anvelopelor care se poate pune pe Golf 4 este:
225/40R18"
Sursa: https://vwforum.ro/topic/9481-dimensiune-maxima-roti-golf/?page=11
La golf 4 se pot monta de max 17 si tr trecut si in civ ca sa fie legal. Daca nu e trecut, da poti pune de 17 dar pe riscul tau.