Nu are niciun rost sa incepi atat de devreme, e suficient sa inveti cand te apuci de scoala... si trebuie sa stii tot codul rutier, dar nu ala din 2006
Din 2006 pana acum s-au schimbat mult sanctiunile. Nu le citi din cartea aia, ca le incurci cu 'realitatea'.
In rest... Se pune baza pe tot, si mai ales pe logica. Daca tocesti codul rutier, si iti vin intrebari din conduita preventiva sau mecanica, pici cu 7-8 puncte :))
Eu n-am citit mare lucru pentru permis, stiam legislatia din practica, din cauza ca "umblam" cu multi soferi, iar unde aveam dubii, mi-a explicat instructorul. Nici macar la orele de legislatie n-am mers.
La examen, imi aduc aminte o intrebare ce m-a mirat: o imagine cu indicatorul asta http://www.emaramures.ro/......erapaj.jpg
Si intrebarea "pe ce drumuri sunt intalnite aceste indicatoare?"
Iar variantele de raspuns erau, bineinteles, interpretabile. Stiu ca le-am nimerit pe alea corecte, "pe drumuri de munte" si ceva legat de conditiile de iarna.
Asta e genul de intrebare pe care trebuie sa o gandesti, si s-o intorci pe toate partile, ca nu gasesti nici o definitie de genul asta in carti.
Inscriete la scoala si mergi la cursuri... e foarte usor si logic iar daca ai si un instructor cat de cat "neprost" nu va trebuii sa inveti nimic tu singur.
Pai ar trebui sa te axezi mult pe urmatoarele capitole:depasirea,stationarea si oprirea, intoarcera, mersul inapoi, sanctiuni, infractiuni si contraventii.Cam acestea ar fi, oricum daca le citesti de 3-4 ori le vei avea in memorie mult timp.Bafta.