anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU, am o întrebare, am vrut sa fac școală de șoferi, am platit avansul la început și am început prima ora de conducere care a fost buna și a doua mă tot critica că trebuia să plătesc măcar ceva la orele de condus. Eu la școală de șoferi am vorbit că plătesc în rate și nu am mai avut bani să plătesc și am renunțat la școală de șoferi, acum mă tot sună instructorul ca sa-i plătesc pe cele două ore de conducere, se poate întâmpla ceva daca nu-i plătesc?

14 răspunsuri:
| mi25 a răspuns:

Dar ai vreun document ca ai platit avansul?
Dar de ce sa-i platesti tu lui orele de conducere? Plata nu se face prin scoala de soferi?
Ai facut o prostie. Daca ai vorbit la scoala de soferi sa platesti in rate, ce treaba are instructorul, care-i platit de scoala, nu de tine direct? Daca ai vreo datorie este treaba scolii, nu a instructorului.

| Ganys a răspuns (pentru mi25):

Pai și școala de șoferi mi-a spus că se plătește la șofer doar daca vreau o factura cică plătesc la școală

| mi25 a răspuns (pentru Ganys):

Si ai dovada ca ai platit? Daca nu ai esti bun de plata, deoarece soferul are document semnat de tine ca ai facut doua ore. Doar daca nu ai semnat nimic, sunteti chit pe chit: el nu poate dovedi ca ai facut cele doua ore, tu nu poti dovedi ca ai platit cei 300 de lei.

Si inca ceva: bag seama ca totul s-a facut in mod neiegal. Ai contract cu scoala?

Am semnat cele două ore

Dovada pentru bani? Intereseaza-te la scoala daca soferul a predat avansul la caseria scolii.

Deci avansul l-am dat pentru legislație dar orele de condus nu le-am platit că eu am vorbit că dau în rate și el nu vroia și de asta nu mai m-am dus după a doua ora de condus

Te poate da in judecata sa-si recupereze banii. Altceva nu poate, daca nu vrei sa platesti. Si s-ar putea sa te coste mult mai mult, angajandu-si un avocat.

| anonim3247 a răspuns (pentru Ganys):

Nu pățești nimic.

| anonim3247 a răspuns (pentru Ganys):

Nu trebuie să îi mai dai banii

| DonMoldo a răspuns:

Pai cat ai de platit la el pe cele 2 ore si cat ai dat la avans?

| Ganys a răspuns (pentru DonMoldo):

Avans 300 lei și cele două ore de condus 300 lei

| DonMoldo a răspuns (pentru Ganys):

Pai si daca ai dat avansul ce mai vrei sa-i dai sufletul laughing nu mai ai treaba cu el.

| LiviuSorinel23 a răspuns:

Vine cu toporul si te taie laughing