| EmilTraian95 a întrebat:

Buna TPU am o problema la motor. Imi fierbe apa si antigelul in borcan. Aseara am patit o grav afara erau -10 grade si a fiert antigelul si am ramas cu borcanul gol. De specificat ca am schimbat chiuloasa de 2 ori pana acum si problema revine. Acum ori mecanicii mi-o dat teapa ( asta -o intamplat de fiecare desi am reparat-o la persoane doferite ) sunt disperat, am investit foarte mult in masina asta. Am un Astra G din 2001

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Verifica termostatul. Daca nu functioneaza e normal sa-ti fiarba apa.

| Laura a răspuns:

De ce ai schimbat chiulasa? Pompa e bună? Termostatul deschide? Radiatorul funcţionează corect, fără furtunaşe înfundate? Nu ai dat detalii deloc, la ce te aştepţi? Ai şi nişte senzori pe acolo, s-o fi prăjit vreunul.

| relian a răspuns:

A iesit apa din borcan sau cumva s-a dus ca n-au pus aia garnitura bine la chiulasa? Deci trebuie sa stii sigur daca spui ca ai schimbat chiulasa.Si nu are a face chiulasa cu apa, adica aca chiulasa e pusa bine nu vad ce legatura are cu fiertu apei.Aia e de la termostat, nu mai deschide decat f putin si aia este.Deci schimba termostatu, verifica aca pe la chiulasa nu se scurge apa, dar foloseste apa cu antigel vezi ceva verde sau o culoare acolo ca dupa o sa vezi lasa urme pe unde a curge.Dar cand fierbe ar trebuie sa vezi si tu asta, ies aburi rau pe la capota. Daca esti sigur ca fierbe atunci termostatu e problema nu chiuloasa.Chiuloasa n-are nici o treaba, daca ar fi fost garnitura sa zic cam greu sa fie de acolo si doar apa sa iasa, la chiuloasa ai orificii pentru apa pentru ulei etc multe deci sanse ca sa fie de la garnitura is f mici.Si daca stii sau vezi sigur ca fierbe ca asa ar trebuie sa vezi atunci termostatu cum am spus e de vina.Adica tu daca fierbe apa stai nitel ca nu am inteles.Ai schimbat chiuloasa de 2 ori ca iti fierbe apa in borcan? Hai ca esti tare si tu pe bune laughing. Bine nu stiu povestea dar din ce spui tu nu vad ce legatura are chiulasa cu fiertu ape in borcan. Daca e chair asa cum spui aia teau pacalit, ai schimbat chiulasa aiurea, nu stiu de ce nu au zis sa schimbi ot motoru laughing

| disty a răspuns:

Cand ai schimbat chiuloasa, ai dus o la planare? Daca da, dupa aceasta actiune, daca ai vazut ca persista problema, ai incercat sa schimbi/cureti radiatorul? Altceva nu poate fi. Termostatul l ai schimbat? Raman la varianta ca ai pus chiuloasa fara sa o planezi la freza.Zi buna si sper sa ti rezolvi prolema!