| Bucur_Emil_1997 a întrebat:

BUNA TPU am o skoda fabia din 2005 si am strans ceva bani sa imi iau o masina noua! CE sfaturi imi dati? Eu am undeva intre 18.000-23.000...vreau ca masina sa fie noua! Daca puteti sa imi dati niste sfaturi ceva!

Răspuns Câştigător
| mixxjim a răspuns:

Eu as opta pentru una germana sau facute sub controlul germanilor, cum e si skoda. Un Wolkswagen sau un Opel, sau chiar si Skoda, precum ziceam. Tine cont sa fie ceva de preferinta european, si ceva des intalnit, pentru a fi sigur ca gasesti piese cand o sa ai nevoie, ca gasesti mesteri priceputi daca mergi cu ea intr-un service. Cele asiatice ar putea parea mai bune prin unele statistici, dar la ele e mai complicat cu piesele - am o prietena a stat pe bara cu masina 2 saptamani sa-i vina o piesa pentru un Qashqai de pe undeva de la capatul pamantului happy Nu lua ceva mai mult decat ai nevoie, gandeste-te ca ai casco de platit la ea minim 3 ani, care-i foarte mult, cu cat masina e mai puternica, cu atat e mai mult. Gandeste-te ca nu ai unde fugi cu ea prin Romania, ca n-avem drumuri, deci nu are sens sa-ti iei una prea puternica, ca se buleste fiind chinuita cu mersul pe aici. Nu-ti lua un tanc daca nu ai de plimbat o familie de 10 persoane, dai banii aiurea pe combustibil, ca cele mari consuma mult. Deci gandeste-te bine pentru ce-ti trebuie de fapt, gandeste-te ca dupa maxim 10 ani o sa vrei alta chiar daca asta o sa fie inca foarte buna, gandeste-te la aspectele practice pe cre le-am amintit, pastreaza niste banuti din ce ei sa ai de casco si in anii urmatori si sa-ti fie cu noroc, orice-ar fi! happy

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns (pentru mixxjim):

Opel nu mai e masina germana de mult. E un brand cumparat de americani iar masinile se fac prin Turcia. Insignia e singurul model de Opel care se face in Germania.

6 răspunsuri:
| 0rlando a răspuns:

Eu mi-aș lua un VW Jetta 1.6 TDI, 105 cai, la 23.000 are tot ce vrei pe ea.

| RB26DETT a răspuns:

Http://www.auto.ro/volvo-v50/masini-volvo-v50.html uite aici una superba se incadreaza in bani si este mult mai sigura decat un vw opel sau oricea alta masina germana;) te tine mult mai mult si este mai fiabila! [ locul 4 in lume la fiabilitate] iti spun eu, se merita! daca nu iti place asta te poti orienta spre sedan adica s40;) ai incredere, iti iei vw sa spunem, peste 2 ani te trezesti ca i se aprind beculete prin bord check engine nu stiu ce nu stiu care ca a picat aia ca cealalta. daca e made in germany nu inseamna ca e cel mai bun;) ceva sa te mai lamureasca recordul mondial la km parcursi e detinut de volvo, volvo are cele mai sigure masini, sunt proiectate pentru conditii proaste de trafic, ploaie zapada frig inghet etc... iti garantez ca nu prinde rugina nici in 15 ani, a mea are 17 ani si tot nu vad rugina pe ea! o masina ce merita tinuta si intretinuta!

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

Eu as cumpara o Skoda Octavia sau o Honda Civic.

| miticleo a răspuns:

Cumpara un Sandero Stepway si crede-ma ca nu se merita sa cumperi o masina noua, mai bine iei una second hand, dar e parerea ta.

| shukaru0890 a răspuns:

Daca tot ai skoda, cauta si ia octavia parerea mea, e putin peste 18.000 euro