| Stoiu_Denisa_1998 a întrebat:

Buna TPU
Am un atv 110cc si as vrea sa schimb segmenti cu piston. Am cumparat tot ce imi trebuie, dar vreau eu sa.l repar si stiu cat de cat dar nu asa de bine.
Cum ii schimb?
Va rog sa imi spuneti pas cu pas cat mai concret.

Răspuns Câştigător
| Jicarean_Calin_1960 a răspuns:

Trebuie sa stau o zi intreaga sa-ti explic in amanunt!
1. demontezi colector carburator si toba
2.tragi distributia la punct ( ai fereastra vizitare pe capac carter volanta, de pe chiuloasa demontezi capacul de vizitare al pinionului axului cu came iar acolo gasesti doua semne, unul pe chiuloasa si altul pe pinion si trebuie sa fie aliniate cand semnul de pe volanta coincide cu cel de pe carterul motor.
4.Demontezi pinionul ax came, intinzatorul lantului distributie(ii demontezi surubul central, sub el se afla un arc, grija sa nu-l pierzi, apoi suruburile de pe laterale), capac, chiloasa, chiuloasa si apoi cilindrul si pistonul. La montare grija la montarea pistonului! Pistonul trebuie bagat in cilindru inainte de a-i monta boltul. Pana sa-l bagi in cilindru montezi segmentii pe piston, dispusi la 120°, ulei peste tot si cilindru si piston atentie cum il bagi, sa nu rupi vreunul ...pe capul pistonului trebuie sa fie o sageata, sageata in jos catre evacuare. Nu toate pistoanele au sageata ci niste scobituri, scobiture mai mare corespunde supapei de admisie (sus) iar cea mai mica(jos), supapei de evacuare! Pana sa montezi sagmentii pe piston poti monta o siguranta pe stanga sau pe dreapta pstonului, care iti este mai accsibila pentru a-i monta si a doua siguranta a boltului pistonului. Dupa ce ai terminat cu sigurantele impingi cilidru pana la carter, montezi chiloasa si -l tragi la punct apoi ii montezi intinzatorul,dar nu inaimte de al detensiona, are un opritor care daca il deblochezi apasand pe partea de deasupra, va elibera tija si-l va lasa sa mearga spre interior, dupa care reglezi supapele cu ajutorul unei lere.0.10 admisie, 0.15 evacuare! Pentru alte nelamuriri astept intrebarile tale! Am sa-ti atasez si un filmulet, doua de pe youtube cu un tutorial pentru punerea la punct a motorului si reglarea supapelor!
www.youtube.com/watch?v=xZ8hBOGeQSA
www.youtube.com/watch?v=_2xRnGlqzeA

6 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Serios? tu vrei sa umbli in motorul unui atv fara nici cea mai vaga idee de mecanica? si vrei informatii de pe internet? ai gandit-o pe asta? nu te juca la motorul ala fara un mecanic ca ii pui 2 lemne la cap si 3 tone de pamant peste. adica il omori daca iti bagi mainile fara cunostinte bune in domeniu.

| Stoiu_Denisa_1998 explică (pentru JohnnyBi):

Il fac eu cu inca 2 baieti si stiim cat de cat mecanica adica ei stiu f bine, dar sa fiu si eu sigur as vrea si de tali de la voi.

| JohnnyBi a răspuns (pentru Stoiu_Denisa_1998):

Cum zici tu. nu cred ca gasesti asa ceva pe net si un om fara sa vada chestia, nu cred ca are cum sa te ajute. de ex eu stiu operare hardware la pc, dar fara sa vad platforma in fata, nu stiu asa pe vorbe ce problema are un pc...cam asa e si cu mecanica auto/moto. daca nu esti acolo sa vezi ce si cum, nu prea poti sa dai explicatii pe imaginatie

Am mai gasit un video, pe care ti-l atasez cu specificatia ca individul prefera sa monteze pistonul cu bolt si sigurante pana sa-l bage in cilindru, destul de riscant apoi introducerea lui in cilindru... poti rupe vreun segment. O atentionare sub piston in jurul bielei pune o carpa ca nu cumva sa-ti scape a doua siguranta a boltului in carter cand o montezi!
www.youtube.com/watch?v=u3bBkheAd84

...co-super-8
Asta-i intinzatorul de lant, sub surubul central exista un arc, atentie sa nu-l pierzi. Pe partea opusa observi pistonasul, tu pana sa-l montezi trebuie sa-l duci la minim din pintenul cel blocheaza, apesi pintenul cu o surbelnita iar pistonasul intra in interiorul intinzatorului apoi il montezi, dupa care ii introduci arcul si ii strangi surubul central. Nu trebuie sa il impingi cu vreo surubelnita, presiunea arcului este suficienta sa-l faca sa lucreze in regim optim!

Dupa ce terminati de schimbat set-ul, poate ne mai si spuneti cum merge!