| Marnjugo a întrebat:

Buna TPU.
Am un Passat din 2015 si am pe el jante r16.Pot sa ii pun r19 tot originale vw? Am vazut ca sunt passaturi cu jante mai mari decat ale mele

10 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Sigur că poți dar la o adică, asigurătorul te trimite la... civ și la ce scrie acolo

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Vezi ce iti scrie in carte. acolo trebuie sa apara ce marimi poti pune legal. Si acum o parere personala, R19 e enorm de mare pentru Romania. Arata frumos nu zic ca nu dar confortul o sa scada enorm. Eu pe Passat as pune R17 ca un compromis intre confort si design. Bafta!

| Marnjugo explică (pentru ClaudiuM1997):

Eu in carte scrie ca pot pune r17 nu zice de 19 cum procedez?

| ClaudiuM1997 a răspuns (pentru Marnjugo):

Ce motor are passatu de curiozitate? Daca scrie doar de R17 atunci ala e maximul legal vorbind. poti pune si R19, dar in caz de accident (doamne fereste) chiar daca nu e vina ta, asigurarea nu iti plateste nimic. Singura varianta e sa mergi la RAR si sa vezi daca nu cumva e posibil sa iti treaca jantele pe R19. Dar din nou, eu zic ca R17 e ideal pentru Passat.

Are motor 2.0 150cp dar am un prieten care are acelasi model si are r18 pe el am inteles ca trebuie cu p hârtie de la reprezentanta sa ma duc la rar si mi le trece in carte?

| sdws77 a răspuns (pentru Marnjugo):

Da, din câte știu cam așa e procedura. Trebuie trecut pe la RAR, atâta vreme cât nu ai dimensiunea respectiva in carte riști să rămâi fără talon

| Marnjugo explică (pentru sdws77):

Eu cand am intrat in rar cu ea aveam rotile mele r16 si cand ma uit in talon scrie ca am r17 de ce?

Vezi, uita-te in carte nu in talon. Cartea e aia mare. Pe verso trebuei sa scrie mentiuni:anvelope optionale sau ceva de genul. De ex eu la seria 1 imi apare pe R16 pe talon si incarte, dar pe carte pe verso apare si R17 si R18.

La mențiuni apare cele le care le am pe masina r16 si pe fata scrie r17 dar am cunoștințe cu aceeasi masina si scrie r19 in carte

Atunci trebuie sa te interesezi ce trebuie sa duci la RAR sa iti treaca pe 18/19... Si din nou, eu as zice ca R17 e ideal pentru Passat dar gusturile nu se discuta big grin.