| PetrusEmanuelMihai a întrebat:

as dori sa stiu pentru ce se pune triunghiul la masina? Eu stiu ca se pune la scoala de soferi atunci cand inveti sa conduci. Asa cred...

7 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

In cazul ramanerii in pana, daca scoaterea in afara partii carosabile a autovehiculului nu este posibila;
in cazul stationarii indelungate pe timp de noapte;
in cazul stationarii, cand vizibilitatea este redusa.

| RoCkKiD a răspuns:

Triunghiurile reflectorizante le folosesti cand ai o avarie seara si tragi masina pe dreapta. Ca sa nu dea nimeni peste tine pui triunghiurile in fata si in spatele masinii la ceva distanta (scrie in codul rutier care e distanta).

Semnalizarea de sofer incepator nu e triunghi, eu cel putin am vazut doar rotunde sau ovale, cu un semn al exclamarii negru pe fond galben.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai cum doar la scoala de soferi? Poate in testele de acolo da. Dar in rest? Ce ar face la scoala de soferi cu ele? Cu ce te ajuta triunghiurile sa inveti sa conduci? big grin

"Dacă un autovehicul sau o remorcă a rămas în pană pe partea carosabilă a drumului și nu poate fi deplasat/deplasată în afara acesteia, conducătorul autovehiculului este obligat să pună în funcțiune luminile de avarie și să instaleze triunghiurile reflectorizante."

| Elox a răspuns:

În caz că faci până în drum să îl pui să te vadă lumea

| Panamax a răspuns:

Triunghiurile pentru ca trebuie sa ai doua.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Triunghiurile se folosesc in cazul vreunui accident sa stie oamenii sa te ocoleasca

| mgtow a răspuns:

De pomana. numai in europa se folosesc. in alte tari e suficient cu luminiile de avarii